[]

akkuyu nükleer santralinde kim avantajlı?

dün haberlerde yazana göre nükleer santral kurulduğu yıl itibari ile her yıl 3.7 milyar dolarlık doğalgaz alımı yapılmayacakmış(elektrikte kullanılan) ayrıca bu yatırımın türkiyeye teknoloji kazanımı yapacağı söyleniyor. fakat şirket tamamiyle rusların sanırım türkiye devleti isterse %50 sini satın alma hakkına sahipmiş ama nükleer iyidir kötüdür tartışması bir yana ekonomik anlamda bu işten karlı çıkan kim?

türkiye bir fayda sağlıyor mu?


 
Santralden çıkacak elektiriğin kW fiyatı standart nükleerlere göre biraz pahalı olacak. Ama 3-5 yıllık bir yatırım değil bu. En az 60 yıl çalışacak. 25-30. yıldan sonra bedavadan biraz pahalı elektrik verecek. Şimdilik ruslar kazançlı gözüksede, uzun vadede TR kazanacak.

P.s: Valla geçen dönem aldığım enerji ekonomisi dersinde hocanın anlattıkları, yanlış olabilir.
  • daddy  (15.07.12 10:27:04) 
sözlükte okuduğum ve bu projeye karşı çıkan bir yazar 60 yıl boyunca 15 centten alım garantisi vermek aptallıktır olmaz böyle şey diyor ama ya bu arkadaş neye karşı çıktığı konusunda cahil ya da kötü niyetli;

www.sabah.com.tr Bakanı Taner Yıldız, "15 yıl boyunca 12.35 cent alım garantisi yüksek değil. Bu rakam, santral üretime geçtiği tarihte geçerli olacak. Bugünkü fiyatlardan söz konusu fiyat 6.40 sent düzeyinde" dedi

Rusya'nın Akkuyu nükleer santralini 60 yıllığa yapacağına işaret eden Yıldız, 15 yıl alım garantisinin ardından hiçbir para koymadan devletin yüzde 20 kâr payı alacağını da vurguladı.

ayrıca devlet isterse bu santarin yarısını parasını verip alma hakkına sahipmiş
ben olay aaçıkçası ekonomik anlamın yanında bağımlılık olarak bakıyorum doğalgazımız yok ama doğalgazla elektrik üretiyoruz.
  • hayvan gibi yazar  (15.07.12 10:52:39) 
Yıllardan beri Türkiye'de otomobil montajı yapılır(üretim değil), hala know-how olarak dönüş sağlanabilmiş değil,
Maliyet konusuna gelirsek 2 çeşit maliyet olarak karşımıza çıkar:
1- birim üretim maliyeti - elbette diğer kaynaklara göre daha ucuzdur kısa vadede fakat uzun vadede, nükleer santralin kapatılmasından sonra çevreye zarar vermemesi için yapacağın masraf kat kat fazladır ( bknz fransa nükleer santralleri)
2- dünya enerji projeksiyonlarında yenilebilir enerji kaynakları yüzdesi artacakken, nükleerden vazgeçiyor gelişmiş ülkeler, fakat Çin-Hindistan-Türkiye vs. nükleere bel bağlıyor,
3. Bir de işin şu boyutuna bakarım ben, Ankara'da metro inşaatını düzgün yapamıyoruz, Akdeniz'in göbeğine nükleer santral ne derece mantıklıdır, % 1000 korunaklı, güvenli de olsa ben bir nükleer santral yakınında yüzmek istemem, hele bu nükleer santral Türkiye'deyse.
4. Bakan %20 demiş ama sanırım dünyadaki enerji anlaşmalarına daha iyi baksalarmış, ayrıca zaten alım garantisi cent bazında, %100 enerji fiyatı artacağını öngörmek ne derece doğru bir örnektir...
upload.wikimedia.org
  • jet_ski_degil_at_ski  (15.07.12 10:57:21 ~ 11:03:58) 
@jet ski sana kim dedi otomobil konusunda know how yok diye? Ben bilmediğimi soruyorum bak bence sende bilmediğin hakkında yorum yapmamalısın. transit connect denilen aracı tamamiyle türkiye deki mühendisler tasarlayıp üretip yurtdışına satıyor bu aklıma gelen ilk örnek. ki bu senin montajcı dediğin adamların know how sahibi olmadan yapamayacakları birşey.

ek :www.dha.com.tr

ilk maddeyi yazarken rusların her yıl bir fona belli bir miktar para yatırmak zorunda olduğunu bu paranın santaralin sökümü ve sonrası için kullanılacağını nükleer atıkların ise rusyaya götüreceğini(santralin ömrü sonunda değil meydana çıkan her atık sonrası) biliyormuydun?

dünyada olduğu gibi türkiyedede yenilebilir enerji payı artıyor ama adamlar diyor ki bunla sanayi döndürülmez örnek verdiğin ülkelerin hepsi yıllarca batı tarafından iliğine kadar sömürülmüş ülkeler boyunduruktan kurtulma peşindeler kalkmış gelişmiş ülkelerle karşılaştırıyorsun bu ülkeleri. o gelişmiş ülkeler gelişmiş olan akadar bedavaya yakın elektrik üretip ekonomik anlamda rekabet ederek güçlendiler.

- ve geldik zurnanın zırt dediği yere biz bir bok yapamayız kesin patlar denmiş :) sırf bu sebeple şu 3.dünyacı ezik karakteri yıkmak için bile nükleer santral gerekli be kardeşim yıllarca içine işlemiş milletin bizden bir bok olmaz diye özgüven yerlerde.

- nüfus artış hızı tüketim ve gelir artışına bağlı olarak enerji gereksiminin ne kadar arttığı ortada ayrıca böyle bir yatırımı türkiye yapsa ve 25 milyar dolar kredi kullansa ne kadar faiz öderdi onuda hesaplamak lazım. nedense hesap yapılırken bize giren kısmı hesaplanıyor 12 cent 7 sene sonranın elektrik fiyatı ve bu elektriği üretecek olan rusya türkiyey 25 milyar dolar doğrudan yatırım yapıp nerdeyse bu parayı 10-12 senede çıkartacak ve geri kalan zamanda kar edecek. 15 yılın sonunda ise devlet bir lira yatırım yapmadığı işletmenin karından &%20 almaya başlayacak ki bu da önemli bir ayrıntı keşke mantıklı şekil de karşı çıkılsa şu hadiseye.
  • hayvan gibi yazar  (15.07.12 11:08:43 ~ 11:16:18) 
"""transit connect denilen aracı tamamiyle türkiye deki mühendisler tasarlayıp üretip yurtdışına satıyor"""

İlk cümlen bile yanlış, türkiye'de şu an ancak jant üretiliyor, lastik üretiliyor, hala bir motor üretimi yok, ana parçaların hepsi yurtdışından geliyor, tasarım vs. şu an geri kalmış dediğimiz İran bizim 2 katımız kadar motorlu araç üretiyor, kendimizi küçük görmeyelim ama öyle büyüdük de demiyelim...
Türkiye'de üretim ancak enerji-yoğun sektörlerde olur, avrupa'nın terkettiği, çimento, demir, çelik, lastik, montaj işi yapılır, bunlar gerçekler...
  • jet_ski_degil_at_ski  (15.07.12 11:23:49) 
arkadaşım yukarıdaki linki okumadan cevap yazmışsın sanırım:

"Ford Otosan’ın Eskişehir İnönü Fabrikası’nda Türk mühendis ve işçileri tarafından üretilen yeni dizel Duratorq motorunun tanıtımında konuşan Otay, Türkiye’de motor geliştiren tek fabrika olduklarını belirtti. Otay, motor ve yeni model geliştirmenin dışında Türk otomotiv sektörünün yeni segment bile yarattığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Türkiye artık otomotivde segment yaratan bir ülke haline geldi. Bugün hafif ticari araç sınıfını Türkiye yarattı. Bunun sonucunda bugün Türkiye’de satılan hafif ticari araçların yüzde 70’i yerli. Üretimin ise yüzde 70’i tüm dünyaya ihraç ediliyor. Düşünün Türk mühendis ve işçileri tarafından geliştirilip, üretilen Transit Connect’i ihraç ederek, Amerika’ya bile bayrağımızı diktik.”

Otay, “Yerli oto üretiminden bahsediyoruz ama Türkiye’de ne yazık ki montaj algısını bir türlü değiştiremedik. Biz bırakın aracı, yaklaşık 30 yıldan bu yana motoru mikronlarına kadar Türkiye’de üretip geliştiriyoruz kimsenin haberi yok. Sadece Türkiye için değil, Ford’un tüm otomobil ve ticari araçları için dizel motorları Türk mühendisler geliştiriyor” dedi.

neyse senin ne dediğini dikkate almamak lazımmış bilmeden konuşan bir kardeşimizsin :D
  • hayvan gibi yazar  (15.07.12 11:27:37) 
la şu türkiyede motor üretilmiyor geyiğini de geçin artık, dönem arkadaşlarımın çoğu ford otosan'da çalışıyor, allahın ingiliziyle land rover motoru geliştiriyor, çünkü ucuz iş gücü falan feşmekan.. motor üretimi de var 30 yıldır merak etmeyin..

yenilenebilir konusunda bi hedefi yok türkiyenin öyle kafasına göre takılıyor, biraz aşırı yatırım yapmaktan korkuyor gibi sankim.. teknoloji de geliştirmiyoruz o ayrı..
  • kveldulv  (15.07.12 12:36:46) 
En önemli olayı şu, nükleer santral olmadan atom bombası yapamazsın o yüzden bu açıdan bakıldığında karlı bir yatırım


  • efrasiyab87  (15.07.12 14:04:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.