[]

Sevdiğin Meslek mi Paralı Meslek mi

Evet bunu gerçekten merak ediyorum.Çevremdeki çoğu kişi sevdiği meslek yerine para kazanabileceği mesleği seçiyor.Sizde durumlar nedir?




 
belki çevrenizdekilerin sevdiği bir meslek yoktur bir de böyle düşünün.
ben sevdiğim bir meslek yapıyorum ama işin zorluk derecesine göre sevmediğim bir şeyi de yapabilirdim. para en önemli ihtiyaç sonuçta.

  • neira  (12.07.12 10:09:09) 
En azından ortalama(süründürmeyecek;ama lüks içinde de yaşatmayacak) bir gelirim olacaksa eğer, elbette sevdiğim meslek.


  • djarwi  (12.07.12 10:12:06) 
tabii ki sevdiğin bir meslek. sonuçta 2-3 sene bi işte parası için çalışabilirsin ama ondan sonra ne olacak ? hayatının sonuna kadar sevmediğin bir iş için sabahları erken kalkıp, her sabah lanet mi edeceksin? Yaptığın iş seni mutsuz ederse, ofiste vs durmak istemezsin. Sonuçta Türkiye şartlarında sürekli iş değiştiremezsin. şartlar zor.


  • Kreuzberg  (12.07.12 10:13:35) 
Okuduğum bölüm hakkında bilgi sahibi olmadan, ilk seneden üniye gireyim derdi ile nasılsa severim deyip ekonomi okudum. 4 yıl geçti ama pişmanlıklarla geçti. Aynı hatayı iş hayatında da yapmak istemiyorum. BÜtün bir ömür sırf parası iyi diye sevmediğin bir iş kolunda çalışamazsın.


  • saphira  (12.07.12 10:25:30) 
paralı mesleği zamanla sevmek.


  • ground  (12.07.12 10:26:42) 
iş, hayatımızda çok büyük bir alan kapsıyor doğru. ama benim kendimde ve çevremde gördüğüme göre, ilk işe başlandığında böyle bir azim, bir istek oluyor. sonra zamanla iş ortamının, dönen dolapların, yenilen kazıkların, türlü türlü garip insanla uğraşmanın neticesinde ele geçen tek şeyin aybaşındaki para olduğu keşfediliyor.

türkiye temelinde ve kendi gözlemlediğim iş çevresinde sevdiği işi bile yapsa, yaptığı işten tatmin olan bir tane adam yok.

yani işi sevmek dışında iş hayatındaki mutluluğu etkileyen daha tonlarca şey var. çalışma saatleri, patronlar, müşteriler, iş arkadaşları, iş yoğunluğu, vs. vs.
  • edaydin  (12.07.12 10:28:44) 
fazlaca idealist bir cevap olacak ama çoluk çocuk geçindirme derdin yoksa sevdiğin meslek. sevdiğin meslekte kendini uzman konumuna getirirsen para da bir şekilde akar diye düşünüyorum.


  • lazpalle  (12.07.12 10:35:12) 
şartlara göre değişir bu. prensip olarak öğrenimini gördüğün meslek derim.

eğer iki kat daha fazla kazanıyorsam sevmediğm işi yapabilirim ama işkence seviyesinde olmayacak tabii. çünkü birinde 10 yılda kazanacağım parayı diğerinde 5 yılda kazanıcam. 5 yıl sonra işi bırakıp 1 yıl gezer tozarım.

bi de ne kadar sevdiğin iş olursa olsun zamanla rutine bağlıyor her iş. yönetmen, yazar falan değilsen tabi..
  • merhum  (12.07.12 10:37:00 ~ 10:38:50) 
ben genelde para kazandıran meslekleri seviyorum :)
şaka bir yana insan sevmediği bir işi uzun süre zaten yapmak istemez ama hayatında bir gerçeği var seviyorum diye beş parasız bir iştede çalışılmaz tam arasını bulmak gerekli biraz nasip biraz kısmet.

ben sevdiğim işi yapıyorum.
  • basond  (12.07.12 11:07:34) 
gecinebilecek kadar kazaniliyorsa sevilen meslek.
cok sukur sevdigim iste iyi para var sdfjgksd.

  • natnan  (12.07.12 12:13:26) 
sevdiğim meslekte iş bulamadım.
gözlerimi kapatıp zevk almaya baktığım bir başka meslekteyim.

  • 9kuyruklukedi  (12.07.12 13:14:54) 
istediğim mesleği seçtim parada kazandırıyor


  • jedilance  (12.07.12 14:46:56) 
şöyle düşün sevdiğin işi yapıp 20 sene çalışmak mı sevmediğin işi yapıp 10 sene çalışıp aynı parayı kazanmak mı? Ben bu ikilem arasında yıllarca kaldım para kazandığım mesleği seçtim ve çok para kazandım gerçektende.. Bi noktada tatminsizlik başladı ve sevdiğim mesleği yapmak için başvurdum herşeyi göze alıp. Yaşın geçti olmaz dediler :) Pişman mıyım? Değilim... Çok şükür herşeyim var...


  • white35  (02.11.12 19:01:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.