[]

İsrail'de Ne Yapılır ? Ne yapılmaz ?

Ağustos ayının sonunda İsrail'e gidip 12 gün boyunca orada kalacağım. Üniversite organizasyonuna gidiyorum. İlk 3 gün uluslararası ağımızla ilgili toplantılar yapacağız , sonraki 9 gün ise gezi-eğlence ağırlıklı geçecek. Genel itibariyle hep üniversite öğrencileriyle takılıyor olacağım. Ama yine de hafiften çekiniyorum. Mevcut siyasi ortam sebebiyle başım ağrır mı orada ? Daha önce toplamda 4 İsrailli ile tanıştım son 1.5 yılda. Hepsiyle de aram iyiydi ve iyi ilişkiler kurdum. Ters bir söz duymadım , ters bir tepki almadım. Ama orada daha katı vatandaşlarla da karşılaşır mıyım bilemiyorum. Özellikle daha önce gitmiş olanlar varsa biraz aydınlatsın lütfen. Ayrıca gezip görülecek yer tavsiyelerine de açığım çünkü 1-2 gün boş vaktim de olacak gibi.




 
israilde yabancı düşmanlığı veya türk düşmanlığı olduğunu sanmıyorum.o açıdan sorun çıkmayacaktır.


  • maraba  (07.07.12 21:14:23) 
Türk'üm dedin mi tüm kapılar açılır orada.tel aviv in eğlencesi çok güzeldir ayrıca.dönercilerin çoğuda türk zaten.şavurma deniyor orda dönere.dini yerlere gideceksen fatiha okuyamıyanı almıyorlar ona göre.hristiyanların veya musevilerinkinde yok böyle birşey.onun dışında israil halkı çok iyidir zaten.bizden farkları olmadığını görürsün.hadi bizden biraz daha rahatlar diyelim.hamsinin dediği gibi kibutz denen yerler var oralara da uğrarsın.


  • keller  (07.07.12 21:17:00) 
Bir kere hiçbir şekilde başın ağrımaz. İsrailliler Türkleri de Türkiye'yi de çok severler. Yalnızca, Havalimanı giriş ve çıkışlarında bekletebilirler. Dönerken Minumum 2.5 saat kala Ben Gurion'da ol. Hiçbir şekilde panik olma, mutat uygulamalardır. Girerken bir saat tutabilirler.

Şimdi, İsrail'de gerçekleştirilen senin katılacağın türdeki etkinlikler için İsrailliler harika programlar yapar zaten. Ama diyelim ki yine de vaktin kaldı,

1) Akşam güneş batarken Tel Aviv'in Yafa bölgesine git. Tepeden Tel Aviv'i seyret, sonra aşağıya limana in, ortama bak bir şeyler iç. Yafa Türklerin kurduğu şehirdir. Bütün camileri Türkler yapmıştır. Biraz oku gitmeden internetten.

2) Bütün Tel Aviv beach'tir. Mayonu yanına al. Suyu sıcaktır, dalgalıdır, kendisine göre bir havası vardır. Akşamları sahilde barlar kurulur. Hilton'un önünde var mesela, git orada takıl, bacari breezer iç bol bol.

3) Camel çarşısını gez, bitince dön, küçüktür, pazarın girişinde hemen makarnacı var. Dört peynirli artı mantarlı makarna ye.

4) Taksi pahalıdır. Sigara içiyorsan yanına tr'den al, çok pahalıdır. Bütün Tel Aviv'i yürüyebilirsin. Downtown küçüktür. Otobüse bin bir yere gideceksen. Bütün Tel Aviv İngilizce konuşur. Bazıları Türkçe de konuşur.

5)Kuzeyde eski bir liman var. Daha doğrusu Ashdod limanı açılmadan önce Yafa'ya bağlı kalmamak için açtıkları liman. Orayı gez mutlaka. Frozen yogurt ye.

6) Akşamları Dizengoff caddesine takılabilirsin. Kafeleri çok iyidir.

7) Yanına para al biraz. Çok ucuz değildir. Paran azalırsa Mcdonalds'tan ye. Ucuzdur.

8) İçecekler pahalıdır. Su da.

9) Diyelim ki Tel Aviv'in dışında alternatif arıyorsun. Ölü deniz var. Kibbutz'lar vardır orada. Masada vardır. Oraları gezersin.

10) Kudüs'ü iyi gez. Tam bir gün, ya da bir buçuk gün yeter. Gideceğin yerler: Kutbetüssahara, Mescid'i aksa, Ağlama duvarı (kapıda Yigal var askerlerin şefleri, Beşiktaşlı biri gönderdi beni İstanbul'dan diye selam söyle), Kıyamet kilisesi, Via Dolarosa (İsa'nın öldürüldüğü yerler), Zeytin dağı'ndan eski kudüs'e bak. Yahudi mahallesi, hristiyan mahallesi, müslüman mahallesi hepsini gez. Şam kapısından gir. Şaşır mahalleler arasındaki farklara. Bir de müslüman mahallesinde Cemal'in yerinde künefe yiyebilirsin.

Neyse çok şey var, kafana soru takılıyorsa sor.
  • gari  (07.07.12 21:47:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.