[]

yurtdışında kayıp

yurtdışında bir türk vatandaşı kaybolursa, kaybolduğu düşünülürse ( yani kaybolmuş olabilir, ölmüş olabilir vs vs), türkiye'de nereye başvurulur? polis mi, elçilik mi? bu durumda ne yapılması gerek?




 
aslında o ülkedeki türk elçiliğini arayıp yardım isteyebilmeniz lazım ama 1-2 sene önce bir ekşi sözlük yazarı iç savaşın patlak verdiği ülkede beş parasız kalıp ülkedeki türk elçiliğine sığınmaya çalıştığında elçiliğin klapısının yanında bile durmasına izin verilmemişti, ekşi sözlük sayesinde biraz dikkat çekince kendisine yardım edildi, ssg uçak bileti alıp adamı türkiyeye geri getirdi.

kaybolduğu ülkenin polis birimlerine de telefon edebilirsiniz. o ülkenin türkiyedeki elçiliğini de aramayı deneyebilirsiniz.

(bkz: seni seviyorum mehves)
  • buyuyup buyuk adam olacaktim  (07.07.12 10:21:00 ~ 10:22:54) 
daha dün büşündüm bunu
o ülkenin elçiliğini arayacaksın bence

  • neira  (07.07.12 10:29:22) 
büyükelciligi araman gerekiyor normalde , ama maalesef bircok büyükelcilik daha telefonlarina dahi yanit vermiyor!

vatandasina deger vermiyor türk devleti, söyle acikliyim, sen yurtdisindasin öldün, kimse cenazeni kaldirmaz.

canli isen tanidigin , nufuzun yoksa da , ya da ekstremite olarak basin haberdar degilse kendi sansinla basbasasin...

imza: 5 yildir yurtdisinda yasayan bir türk vatandasi.
  • serabetan  (07.07.12 10:32:16) 
ek olarak devletin arkasinda durmadigi vatandaslarina da bir örnek...

www.hurriyet.com.tr
  • serabetan  (07.07.12 10:47:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.