[]

neden ingilizce nick?

duyuru olsun, sözlük olsun, yahut bambaşka bir platform olsun.. niçin ingilizce menşeli bir nick seçiyorsunuz? elimden geldiği kadar şıklara böleceğim soruya verilebilecek olası cevapları. vereceğiniz cevap şıklarda olmayabilir tabii ki de. her neyse ingilizce nick tercih etmenizdeki sebep, onu da yazın. şıklarımız..

a) nick'imle aramızda tarif edemeyeceğim cinsten bir bağlantı var, ondan ingilizce. türkçe de olabilirdi yoksa.
b) bir gün tüm dünya ingilizce konuşacak, şimdiden biat ettim.
c) götlük olsun.
d) türkçe nick'i olanlar çok banal tipler, onlar gibi gözükmek istemedim.
e) ilk aklıma bu geldi, sebepsiz.
f) what're you talkin' about dude?
g) ndn türkce seçcekmişhimki, mathafakaa?!

benim nedenimden bahsedeyim kısaca. öncelikle, konuşurken ve yazarken sözcüklerin mümkün olduğu kadar türkçe olanlarını kullanmaya dikkat etsem de.. eğer ki bir şeyi ingilizce bir sözcüğün daha iyi anlattığını düşünüyorsam çekinmeden onu kullanırım. "lakap" ya da "kullanıcı adı" yerine "nick"i tercih etmem gibi şu anda. nick'ime gelirsek.. sözlük öncesi sabit bir nick'im yoktu, unutuyordum çoğu zaman bilmem ne forumuna hangi nick'i aldığımı. öyle olunca "ekşi sözlük'le beraber bu nick'i bir daha değiştirmeyeceğim arkadaş!" dedim kendi kendime. baktım yazarlara şöyle bi'.. nick seçimlerine göre ikiye ayırdım genel olarak; ingilizce nick'liler ve dikkat çekmek için kendini epey zorlamış türkçe nick'liler. elbet çok sade türkçe nick'li veya abidik gubidik ingilizce nick'li kişiler de var ama nedense benim ilk izlenimim böyle oldu. nick'imle sosyal mesaj vermek gibi bir gayem yoktu, sıradışı bir nick seçmenin bana sağlayacağı olası bi' popülarite de olmaz olsun diye düşündüm. böylece ingilizce bir şey seçmeye karar verdim. nick'imin pek özel anlamı yok benim için.. okur olmaya karar verdiğim o gün, bir şarkı dinledim (-ki pek sevmediğim bir şarkı), içinde "jack of hearts" geçiyordu işte,.. öyle.

 
a

bi gun tum dunya ayni dili konusacak ama onun kacari yok..
  • buzzlightyear  (07.07.12 00:42:18) 
h) aynı nicki gavur sitelerinde de kullanmak istediğimden. hoş şimdiki nickim ingilizce de değil ya.


  • homo sapiens gotgobekus  (07.07.12 00:42:19) 
Ben Türkçe aldım da ne oldu amk. Rumuza gel.


  • alkolik imam  (07.07.12 00:45:48) 
benimki ingilizce değil ama olsun.

nik arıyorum, ortamlara dalıcam. bulamıyorum. tam o sırada der meister çalıyordu. e anlamı hoş, kulağa hoş geliyor, yazması keyifli. bundan güzel nik mi olur? ben dili elinden geldiğince doğru kullanmaya çalışan bir insanım. ama gidip "usta" olarak alsaydım bunu, anlamsız olurdu. der meister benim için bir kalıptır, özel isimdir, terimdir. her nik, sahibi için öyledir aslında.
  • der meister  (07.07.12 00:45:57) 
h) eşşeğin şeyinden dolayı


  • be forever young  (07.07.12 00:46:36) 
a


  • hewit  (07.07.12 00:47:11) 
benimki de ingilizce değil ama fransızca,
fransızca çünkü fransızca bilen kızlardan hoşlanıyorum, nickimi anlayabilenlere tav oluyorum, zaten nickim ismimin fransızcası, öyle yani.

  • lunedor  (07.07.12 00:48:31) 
benimki Türkçe .Yihuuuuu


  • ucarkendusupolenkelebek  (07.07.12 00:55:24) 
a ve e.
bazen b.
nadiren de d.
  • goldentitan  (07.07.12 00:56:36) 
e olm işte yaa


  • ifıdieyoung  (07.07.12 00:58:22) 
we don't know why.


  • ben smyrna  (07.07.12 00:58:25) 
asla öyle bişey yapmam.

h)hiçbiri
  • hope ender  (07.07.12 00:58:57) 
sözlüğe kayıt olmak için nick arıyodum, bi yandan da prison break izliyodum. böyle bi diyalog geçti dizide, ben de bunu yazdım. gerçi yanlış olmuş biraz sonradan fark ettim "unless you got a better idea" olmalıymış, söylenişin doğrusu.


  • unless you gotta better idea  (07.07.12 01:01:29) 
benimki hiç bir kategoriye girmiyor :(

ama "neolojizm" var bak, hakkını yemeyim.
  • ermanen  (07.07.12 01:17:05 ~ 01:18:30) 
türkçe aldım da ne oldu, kedili nick :(


  • kayranin kedisi  (07.07.12 01:17:49) 
Bu soylediklerinizin disinda; hepimizin hakim oldugu dil anadili bu da cogumuz icin turkce oluyor. Diger dillere bu kadar hakim olamadigimiz icin daha curretkar olabiliyoruz. Ana dilimizde soylerken icimizden acaba cekecegimiz seyleri baska dilde soylemek daha kolay geliyor.

Alin benim nickim. Latin dillerinde kari-kocanin koca olani. Aldigima yasim 24'tu sanirim. Ben, hele de o yasta, acilin ben kocayim diye gezemezdim.

Edit: ilk entryme baktim da yasim 22 imis.
  • marido  (07.07.12 01:25:02 ~ 01:26:45) 
benımkı muzıkten gelme hacı. gıtarıst olur kendılerı


  • slash01  (07.07.12 02:48:52) 
benimki doğrudan bir şarkıdan arak, o yüzden h) hiçbiri. ha başka zamanlarda bunun türkçesini de kullanıyorum, o ayrı.


  • devilred  (07.07.12 04:06:14) 
benim rutin kullandigim ismim gibi olan ingilizce bir nickim var 98ten beri. fakat zaman degisti celik degisti, simdiki dunya gorusum daha spontan daha sade daha turkce. kayit olurken yatiyodum bacaklarida koltugun kenarina uzatmisim bacak bacak ustune atmisim khavenin agasi gibi keyif super oh mis :) en kotu gunum boyle olsun dedim, mavi coraplarimla evde otururken ki huzur hali anisina oldu yani :D


  • mavicorap  (07.07.12 10:07:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.