[]

Fıkra

rezil oldum hatuna bi bok anlamadım ne anlatıyo şu fıkra?

So, an Irishman, Englishman and German are caught in Saudi drinking. The punishment is 30 lashes followed by deportation. The prison guard says to the Englishman before lashing "before I begin you are entitled to have something on your back, what would you like?"
The Englishman is a a cricket fan and asked for linseed oil. They lash him on a post and let him fly back to London groaning and crawling to the airport
Next came the German, asked the same question "what would you like?"
"nothing" said the German and after receiving his lashes he spits on the ground, calls the guards names and heads for the airport
Then it's the Irishman "what would you like?"
"oh" replied the Irishman, "I'll take the German"

 
vallahi ben de esprinin ince tarafini anlamadim ama ingiliz sirtina keten yagi suruldukten sonra kamcilanmak istemis. alman herif de kuru kuru bas kamciyi,sirtima bisey surulsun istemiyorum demis. irlandali herif de arkamda alman olsun demis. kamciyi o yesin hesabi. herhalde budur.


  • osuruklu  (06.10.08 08:07:36 ~ 08:08:20) 
11 karpuz taşıyan türk heykelini düşün :))

bu adamlar suudi arabistanda içki içerken yakalanmışlar ve 30 kırbaç cezasına çarptırılmışlar. ama kırbaçlanırken sırtlarına bir şey konulmasını isteme hakları varmış.ingiliz keten yağı istemiş, kırbaçlanmış sonra havaalanına gitmiş. alman "hiçbir şey istemiyorum" demiş, onu da kırbaçlamışlar, o da havaalanına gidecekken irlandalıya sormuşlar sırtında ne istersin diye, o da "almanı isterim" demiş. ho ho ho. tabii bizim temel fıkralarından alışık olduğumuz zekaya ve gerilime sahip değil, özellikle almanın "hiçbir şey istememesi" süspansı öldürmüş ama ne yaparsın... yine 11 karpuz taşıyan türk heykelini düşünelim ve daha çok gülelim :)
  • calendil  (06.10.08 08:15:44) 
yahu bu da snatch'teki zencili spickli fıkraya benzemiş ama ingiliz ne diye direkt yırtmış anlamadım.


  • mortifera  (06.10.08 08:24:54) 
osuruklu ve calendil/
Benim de ilk anladığım bu anlamdı ama burda Irishman bizim Temel'in dengi, yani yaptığının aptalca olması lazım. Zaten kız da şöyle açıkladı espriyi: "He offers to carry the German on his back, because he doesn't understand."
Bu açıklama doğrultusunda tamamen manasız geliyor fıkra.
  • mabl  (06.10.08 11:02:54) 
yok tam olarak bizim temel fıkralarımızın karşılığı değil. yani saf bir anlama eksikliği değil de, akıllıca olduğunu düşündüğü bir şey söyleyip olmayacak bir şey söylemiş olmakta mesele. o deil de, bana yine de eksik veya yanlış bir tarafı var gibi geliyor bu fıkranın, çünkü olabileceği kadar komik olmamış. bizim ölene kadar mokoko fıkrası ile karşılaştırılabilir belki ama o da daha komik bundan.


  • calendil  (06.10.08 11:45:56) 
afedersin ama bu seyi fikra diye nitelendirip, komik bulan hatunun ko gotune gitsin derim. "he he very funny" filan de, gecistir. hem boyle daha cool olursun bak, benden demesi. bi kere neden alman yere tukuruyor; ingilizler cricket hayrani olunca, almanlarin da tukurmeleri mi meshurdur nedir? sonra tukurmesinin , irlandalinin sirtina almasiyla ne gibi bir iliskisi olabilir. hadi irlandali almani sirtina aldi farzedelim, bu durumda irlandali almani ucaga goturup onunla birlikte ucaga binip sivisacagini mi zannediyor, suudiler de hemen birakacak sanki bu durumda, nedir? dedigim gibi, ko gotune gitsin :)


  • egotm  (06.10.08 12:00:39) 
kızın açıklamasına bakınca, esas onun hiçbirşey anlamadığı ortada.


  • cedilla  (06.10.08 12:44:21) 
@comptrol: mabl şöyle yazmış:
" Zaten kız da şöyle açıkladı espriyi: "He offers to carry the German on his back, because he doesn't understand."

Ben de ona istinaden, anlamamış dedim, yoksa doggy çağrıştırmadı bana.
  • cedilla  (06.10.08 14:00:36) 
mrtskn, orada bir noktan var. Zaten kız ben anlamayınca milletlerin arasındaki ilişkileri bilmediğindendir dedi. Bi şekilde bi ilgisi var ama ana espri o değil tahminimce.

comptrol doggy felan deyince fıkranın cinsel çağrışım içerebileceği aklıma geldi, bildiğin safım yahu ben :D
şimdi ya Suudiiler sırtınıza bişey alabilirsiniz diyo, ama bizim Temel (İrlandalı) serde hafif gaylik olduğu için(?) arkanıza bişey alabilirsiniz anlayıp Alman'ı istiyo arkasına :)
Ya da aslında kırbaş yemicek

Haha kafayı yicemler, cezaları arkadan cop penetrasyonu, ve cezayı hafifletmek için arkalarına bişey alma hakları var, İngiliz ketenyağı alıyo mesela. Safım İrlandalı da sırtına alıcak sanıyo, Alman'ı istiyo, ama aslında Alman bana kaysın demiş oluyo. Ama bu anlamsız oldu gene.

Haha kafayı yicem :)
  • mabl  (06.10.08 14:30:58) 
önceki cevapları okumadım ama eğer irishman almanı sırtında taşırsa bütün kırbacı gene alman yiyecek.benim anladığım bu


  • zizou  (06.10.08 16:52:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.