[]

Mühendislere gelsin bu soru

makinelerin periyodik bakımları için hazırlanan çizelge ve raporlardan örnekler arıyorum, çalıştığım küçük çaplı firmada çok düzensiz yapılıyor ve bunları düzene sokmam gerek. sizler nasıl yapıyorsunuz örnekler görmek istedim. google'da aradım ama hep bakım planlama dersi var, bi tanesi de çizelgeyi veya raporu koymamış. en azından raporda neler olması gerekir(bakımı yapan, tarih, rapor no falan gibi)?
dediğim gibi küçük/orta çaplı bir atölye diyebiliriz, çok formal ve ayrıntılı bir şeye gerek yok, olmazsa olmazları bilsem yeter. bir düzene sokmaya yetecek döküman olsun istiyorum. şimdiden teşekkür ederim.



 
Makine kısmını biraz daha açarsan daha net sonuçlar elde edersin firmada mekanik olarak neye bakım yapıyorsunuz? Konveyör mü, hidrolik üniteler mi, hava kompresörleri mi, mekanik salmastralara mı?


  • soulpuppet  (05.06.12 10:47:18) 
revolver, matkap, bant zımpara, fırça, bükme, testere, pres falan var. çok alengirli işler değil, kim neyi yapmış ne sıkıntı çıkmış bunları takip etmek istiyorum


  • r_u_h  (05.06.12 11:00:58) 
Mühendis değilim;
Bir işletmeci gözünden;
Verimliliğinde düşme var mı? Her rapora yüzdesel yazın bunu,
Sarfiyat miktarını her seferinde yazın
Tarihi yazın
Gözlem sürenizi yazın.
  • dessy nin platoniği  (05.06.12 11:13:21) 
yapılacak kontrolleri her makina için yıllık, 6 aylık, 3 aylık, aylık, haftalık, günlük olarak grupla. bir tabloda solda bakım işlemlerini alt alta yaz. karşılarına çek atmak için kutucuklar oluştur. bir de yağ, filtre vb. değişimi vs. varsa onları not almak için alanlar oluştur. bir sonraki değişim tarihi de yazılsın. özelden mail adresini at örnek göndereyim.


  • merhum  (05.06.12 13:00:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.