[]

Sony Xperia S & HTC One X Karşılaştırma

Symbian'dan bıktım usandım. Android'e geçicem geçicem de bu 2 telefon arasında kaldım, karar veremiyorum.

-HTC One X
-Sony Xperia S


Benim için önemli olan:

Güncellemeler konusunda başımı ağrıtmasın. Hızlı olsun, bir daha telefon değiştirmeyi istemeyeyim bozulana kadar. Zaten şunun şusu çıkmış üst modelle hemen değiştireyim mantığında biri değilim.

Gönlüm HTC'den yana ancak sorunlu çıktığını söyleyen çok oldu. Kamerasıyla olsun, hem de fiyat/performans açısından Sony Xperia S daha mantıklı gibi. En azından kağıt üstünde. Sony diye çekincem var yine de. O yüzden seçim yapamadım. Fikir ve önerilerinize ihtiyacım var =)

 
HTC One X çok daha akıllıca bir seçim olur. Çok daha hızlı. Benchmark testleri One X'in uçtuğunu söylüyor. Dört çekirdekli zaten. Ekran kalitesi çok güçlü. Sony Xperia S biraz daha basit kalıyor yanında. Çok bir olayı yok. HTC'nin Sense arayüzü çok pratik. İnsanın kanı ısınıyor hem. 1 saniye gibi bir sürede fotoğraf veya video moduna geçip çekime başlayabiliyorsun. Saniyede bilmemkaç poz fotoğraf çekebiliyor seri bir şekilde. One X'in ekranı 4.7 inç fakat. Yani normalden büyük. O da internette gezinmek için video izlemek için ideal. Fakat tabii bazı kişiler büyük ekrana alışamayabiliyor. Xperia S'in ekran boyutu ise 4.3. Belki o açıdan büyük ekran sana zor gelebilir, bilemiyorum. O tamamen senin kullanım alışkanlığı ile ilgili bir şey.

Bir teknoloji dergisinin yazı işleri sorumlusu olarak benim önerim One X.
  • deckard  (04.06.12 16:21:05) 
HTC One X'in bootloader'ı kilitli geliyor; yani rootlarken ve/veya custom rom kurarken çok büyük sorunlar yaşaman olası. Üzerine biraz daha koyup Samsung Galaxy SIII'ü almayı düşünebilirsin...


  • metal revolution  (04.06.12 19:42:17) 
Çok teşekkürler. İnternet kullanımı açısından büyük olması benim için bir artı. Bu tarz telefonlar için boyutu ideal alışmakta zorlanacak olsam da.

Samsung Galaxy Siii için; mediamarkt'a gittiğimde bakma, kurcalama şansım oldu ancak telefon nedense çok tipsiz geldi gözüme. Özellikler açısından farkındayım on numara telefon ama ısınamadım bir türlü. O yüzden seçeneklerin arasına koymadım. Gözüm alışırsa biraz belki o zaman sevimli gelmeye başlar :)
  • patiska  (04.06.12 20:44:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.