[]

e-book reader - ipad?

merhabalar,

okumam-incelemem gereken kaynaklar iyice birikti. bunların bir kısmını handbook * lar oluşturuyor. her bir handbook bilmem kaç bin sayfa.
bir ebook reader alayım diyorum. içine pdf formatındaki handbooklarımı atayım, istediğim zaman açabileyim, her sayfayı tam ekran olarak görüp rahatça okuyabileyim, istediğim kelimeleri aratabileyim, sayfa üstüne notlar alabileyim, bilmediğim kelimeyi seçince türkçe karşılığını görebileyim istiyorum. ayrıca, word ve excell açabilip düzeltmeler yapabilirsem çok iyi olur.
bu koşullar dahilinde hangi makinayı önerirsiniz?
ipad mi, kindle mı, kobo mu, nook mu? ne yapayım ne edeyim?

bir ay daha yurt dışındayım, makinaları temin etme sorunu yaşamam tahminimce.

şimdiden teşekkürler

not: aşağıdaki adres çok yararlı oldu ama bir de benim durumumda olanların fikrini alayım dedim. gofret.wordpress.com

 
ipad.

pdf kullanacaksan e-ink cihazlar kısıtlar seni. kesinlikle tablet al. asus'un da güzel tabletleri vardı android'li. ama bence her türlü ipad.
  • jangara  (27.05.12 16:53:29 ~ 16:56:42) 
bence de ipad iyi bir tercih olur, daha kullanışlı. ben de aynı amaçla kullanıyorum memnunum.


  • zeeynep  (27.05.12 17:00:00) 
Madem yurt dışındasın ve uygun fiyata alma olanağın var, bence yeni iPad al.


  • marcelle  (27.05.12 17:19:17) 
kindle için konuşursam: pdfleri tam ekran şeklinde yani hakkını vererek okumak için dx modelini alman icap ediyor dediğin gibi okuyabilirsin zannedersem bilmediğin İngilizce kelimeler için sözlüğü mevcut ama bu sözlük ingilizce-ingilizce. ama bazı kullanıclılar ingilzce- türkçe sözlüğü oluşturdular vede dx için uygun. Dx modeli ile excelde, wordde döktüremezsin sadece okuma işlevini gerçekleştirebilirsin.

ipadin zannedersem tek problemi ışık olayı. uzun okuma maratonlarında göz yorgunluğu hasıl olur. ama sana tavsiyem odur ki ipad.
  • siksen kirk karakter dolmaz  (27.05.12 17:28:28) 
ipad kullanırken ışık olayı da okuma sırasında ayarlanabiliyor aslında onda da sıkıntı yok.


  • zeeynep  (27.05.12 17:35:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.