[]

hayatın merkezi

azami derecede maymun iştahlıyım. iş olsun, sanat olsun, eğlence olsun, arkadaş olsun; neye elimi atsam kurutuyorum.
başka insanlara bakıyorum hayatlarına bir merkez oturtmuşlar, onun etrafında dönüyorlar. yaptıkları şey her neyse onunla yetinebiliyorlar. örneğin adam ressam olmuş, herşeyi resim; sohbeti resim, işi resim, eğlencesi resim. başka birisi evden işe-işten eve çalışıyor ve bir eksiklik hissetmiyor. bense mesela resim yaparken bir yandan gitar çalmak, bir yandan ingilizce öğrenmek, bir yandan başka bir şey yapmak istiyorum. fakat ne yaparsam yapayım, yaptığım şey ne kadar karmaşık ve zor olursa olsun, gene de ortada sıkılmama yetecek kadar bir boşluk kalıyor. olayı bir sisteme oturtmaksa sıkıntımı daha fazla artırmaktan başka bir işe yaramıyor. bu da bende büyük bir tatminsizlik duygusu yaratıyor. sonuç olarak sürekli umursamaz, sıkılgan, dalgın ve depresif oluyorum.
düzenli bir yaşamım var diyemem. yıllardır ne aradığımı bilmeden oradan oraya sürüklenip duruyorum.
biraz kendini ifade etme özürlüsü olduğumdan ancak bu kadarını çıkartabildim. bir de bilmiyorum etkisi ne kadardır; inançsızım.
nedir bu derdin dermanı?

 
@want2die: evet yazmayı unutmuşum. hiperaktifim. sıgara da içiyorum (günde bir buçuk paket) içki kesmiyor. sarhoş olamıyorum. anca midem bulanıyor. ot mot da fayda etmiyor. sevişmek desen o da kesmiyor. yani uzun süreli. (farklı şeyler de denedim).


  • insanimsi  (29.09.08 05:21:10) 
ahah aynı durumdayım. istediğim bölümde okuyorum, ama bunun dışında 3-4 bölümde daha okumak istemekteyim. piyano ve bas gitar çalarım ama davul ve saksofon çalmak isterim. lisede itü basket takımının alt yapısına girdim. hayatımın basket sahalarında geçeceğini düşünürdüm. menisküs olduk ondan da vazgeçtik. bir ara kendimi david lynch gibi biri olacağıma inandırdım birkaç kısa film çektim sonra onu da bıraktım. ingilizcem iyi, ama yanında ispanyolca olsun istedim bir süre evde ispanyolcaya kastım. baktım italyanca daha cazip onu denedim. en son fransızcanın en çekici dil olduğuna karar verip onunla ilgili bi sürü kitap indirdim. bunun dışında çizimim iyi sayılır, bi ara karikatürist olmak istemiştim penguen'e karikatür yollamıştım ama sonra ondan da caydım. yazı yazmaya merak sardım, 4-5 ay sonra tiraj bakımından sektörde ikinci olan bir bilişim dergisi ve oyun dergisinde aylık makale ve inceleme yazıyorken ve ünlü bir yayın grubunun plazasında günlük olarak işe başlamış bir şekilde buldum kendimi (bu dönemde okula ara verdim). yazmaktan sıkıldım okula geri döndüm. hangi işe elimi atsam o işte ciddi ilerleme kaydettim fakat ne zaman işler profesyonelleşti ben o zaman o işten vazgeçtim (yazı macerası istisna oldu). şimdi kendimi okulla sınırlandırmayı başardım fakat yüksek lisans için ne yapıcağım muamma. bende de hiçbişey yerine oturmamış kısacası. o dönem neye merak salarsam o konu üzerine yoğunlaşıyorum. "her boktan 250 gram" mantığı yani. şimdi evime bakıyorum alakasız her şey var; tuval, enstrümanlar, kitaplar vs. vs.

herkes bana "bir konuda yoğunlaş, o konuda uzman ol, sendeki bu yetenekle en iyisi de olursun. ama bu şekilde devam edersen hiçbirinde tam ilerleyemezsin" diyor. haklılar da. ne var ki asla sürekli aynı işi yapamıyorum. yaptığım iş bir süre sonra beni tatmin etmemeye başlıyor. bu durumun en kötü yanlarından bir diğeri ise bu kadar şey yapmaya çalışıp tek bişeye yoğunlaştığımda yapmak istediklerimden birini yapan biriyle karşılaştığımda içimin gitmesi.

aa dur dur ben yelken sporuna merak sarmıştım hatta yelken kulübüne üye olmuştum şimdi aklıma geldi (çok ciddiyim (ayrıca AKUT'a da üye oldum (çüş))).

sanırım bu bir hastalık. ben şimdilik çözümü şöyle buldum; kimsenin akıl vermeyeceği sessiz sakin bir ortama gidip saatlerce düşündüm. milletin verdiği akıl işe yaramıyor, bu konuda tamamen tek başınasın. bu sayede ben sonunda tek bişeye odaklanabildim bakalım ne kadar devam edecek böyle.

edit: oha 15 dakkadır yazıyomuşum, amma yazmışım be.
  • deckard  (29.09.08 05:34:44 ~ 05:37:39) 
Bende de var ya öyle bi$i, aynı dertten muzdaribiz yani (; Misal ben bu aralar $ey diye dü$ündüm, hani yapilması, icraata koyması güç olan hayaller vardır, maddiden ziyade manevi $eyler, o hesap, onların pe$ine verdim $imdi.Hiç uzun soluklu bi' ili$ki ya$amamı$tım misal.Ona odakladım kendimi, belki bi' yardımı dokunur diyeh.E in$allah :D
Daha açıklayıcı olsun diye edit:
Hani öyle bi$iyin eksikliğini hissediyordum, yaralı bi' ceylandım, hala ceylanım, belki ondan kaynaklanıyordur diye.
Bitmedi, sonradan gelen ilham editi:
Farkettim ki bazı deneyimlerim i$i b*ktan b*ka sokuyor.Kendi tecrübelerimden derlediğim bi' best of:
*Asosyal takılma.
*Hobiyle, i$ini aynı kefeye koyma.
*Ickiden uzakla$ma ama sigaradan olabilir.
*Çok zaman alıcak hobilerden sakın.
*Odanı düzenle, ben gittim gecen hafta disco topu aldım, bi' haftadir kitlenmi$ bi' vaziyetteyim, deli icadi resmen.
*Otokontrolun olsun, misal baktın ki taktığın olay zor zanaat, hic heveslenme.

Bööööle uzuyor liste. To don't list hesabi. Faydalı olur belki.
  • Sir.Fitih  (29.09.08 05:35:25 ~ 05:45:04) 
@sofistikemaymun

o tek sey nedir?
  • ermanen  (29.09.08 06:55:59) 
ben de böyleyim. henüz 18 yaşındayım ama yapmadığım çok az şey kalmıştır. aynı şekilde her şeye elimi attım. şiir yazdım, resim yaptım, müzikle ilgilendim (elektro, bas, davul, vokal, piyano, ahah hatta turntable bile almıştım :D ) uzman olamadım çünkü geçici bir hevesti sadece fakat o kısa dönem içinde hepsinde çok başarılı olmuştum. (şiirlerim yayımlandı, bir kaç festivalde hem backvocal yaptım, hem enstrüman çaldım, hem de kendi grubumla sahne aldım falan) şimdi 6-7 aydır elimi sürmüyorum pek. insan hala yapmak istiyor ama. kendimi bazen rockstar falan olarak hayal ediyorum hatta (: sonra bu yazın başında bir şey oldu. programlamaya meraklı bir arkadaşım gel senle programlama öğrenelim ortalığın mına koyalım dedi. ulan düşündüm, ben 10 yıldır bilfiil bilgisayarla uğraşıyorum ve hala sıkılmadım. neden olmasın dedim. başladık. o yolu bıraktı, ben hala devam ediyorum. hatta kendime hedef seçtim ve o hedef üstünde çalışıyorum. (yıldız teknik bilgisayar) ve evet, tahmin ettiğiniz gibi ilk defa koyduğum bir hedef üstünde adam gibi çalışıyorum. ben, hayatımda 1 test kitabı bitirmemiş, hiç ödev yapmamış bir adamım (derslerim iyiydi ama). şimdi yıldız teknik bilgsayara kasıyorum ve umarım başarılı olacağım. yani demek istediğim şu, kendinize bir hedef belirleyin. ama, lan ben bunu yapmalıyım diye değil, kendiliğinden ortaya çıkmasını bekleyin veya kendinizi keşfedin.


  • suursuz deve  (29.09.08 10:30:37) 
salgin midir nedir, bende de var. bana kalirsa programli sekilde hepsi yapilabilir, yorucu olsa bile. ama saglam, duzgun, akillica bir program lazim.


  • turkish tekila  (29.09.08 17:04:37) 
@ermanen, okuluma yoğunlaştım. astronomi ve astrofizik.


  • deckard  (29.09.08 17:25:57) 
@sofistikemaymun

bitirince ne yapmayi dusunuyorsun?

(bkz: eksi duyuru'da soru icinde soru sormak)
  • ermanen  (29.09.08 18:19:14) 
(git: 41157) master'dı phd'siydi bittikten sonra zaman gösterecek :)


  • deckard  (29.09.08 19:12:07) 
@sofistikemaymun

benim de hayallerim arasindaydi (bu sorudaki gibi olunca insan bir suru hayali de oluyor tabi).. insallah olur istedigin...
  • ermanen  (29.09.08 21:01:17) 
engin geçtan ın "insan olmak" adlı kitabını oku bitir yala yut içinde bulundğun durumu iyi bi şekilde analiz etmene yardımcı olucağı kanaatindeyim...


  • dr.ramiz  (29.09.08 21:27:39) 
@ermanen, güzel temennilerin için teşekkür ederim :)


  • deckard  (30.09.08 01:54:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.