[]

ÜDS ya da KPDS'ye nasıl hazırlanmalıyım?

değerli dostlar;

İngilizcem sıfıra yakın. Bir kaç kere kursa gittim ama devam etmedim, tembellik vs. Yine de az buçuk aşinalık var. Ama hiç süreli ingilizce eğitimi almadım.

Kısacası, seneye bu vakitlerde girdiğim bir dil sınavından en az 55 almam gerekli. Gündüzleri çalışıyorum, kursu da şu an için finanse edemiyorum.

Sizce düzenli çalışmaya başlasam yapar mıyım bir senede?

ve nasıl bir çalışma süreci başlatmalıyım?

2-3 ay sadece gramer çalışıp sonrasında full hikaye çevirmek gibi mesela?

ne önerirsiniz? çok teşekkürler..

 
3 gün önce kpds ye girmiş biri olarak söylüyorum ki,sıfır ingilizce varsa çok iyi.hiç bir bilgi olmayan bir beyine her şey daha rahat girebilir.grammer düzenli çalışınca öğrenilebilir kitaplardan bile ama iş telaffuza gelince orda dur derler.multimedia bir çok eğitim cd si mevcut piyasada.english plus'ı kullanıdığım için öneririm.güzel bir grammer çalışmasından sonra seviye seviye roman hikaye okuyun ve her bilmediğiniz kelimenin altını çizip açıklamasını öğrenin.unutmayın ki dil sınavlarında grammer kadar kelimelerde çok önemli ve çok iyi bir kelime bilgisi lazım gelir.
uzun paragraf soruları var sınavda,can sıkılmaması için çok okumak şart.bunlarda bittiği zaman eski sınav sorularını çözün ve her yanlış yaptığınız soru üzerine tekrar düşünün...böylece yanlış yapma oranı daha da düşecektir.
ben bunları yaptım mı ? yapmadım ama bu şekilde çalışmak en güzeli.kpds sonucu açıklanınca önerilerime uyup uymamak size kalmış olur :)
  • seindfeld  (23.05.12 14:18:12) 
kurs saçmalık abi otur kendin çalış zaten internette bile anlatımlar var artık.
ben ortaokul hazırlık ingilizcemle iki kere üds bir kere de kpdsye girmiş biri olarak gözlemlerimi aktarayım;

-perfect/past perfect/past tense ayrımlarını iyi bilmek gerek

-since/for/at/by/during/untill/unless gibi kelimelerin nerelerde kullanıldığını iyi bilmen gerek

-After domino/before christ/1980/world war 2 gibi zaman mevhumlarının önüne ne geldiği ya da hangi tenselerle kullanıldığını falan bilmek gerek

-vocabulary zengin olmalı ama o çalışmak/kelime ezberlemekle olan bir şey değil o yüzden belli başlı kelimeler haricinde kulağa hoş geleni seçmek dışında yapabileceğin pek birşey yok

-türkçe tercümesinin sorulduğu sorularda şıklardan eleme yoluyla yaparsan şansın yaver gidebilir

-hikaye çevirmeye kalkmak mantıksız/zaman kaybı. okudugunu ingilizce anlaman gerek. bir nevi göz aşinalığın olmalı ki çok vakit kaybetmeyesin. (bakınız hızlı okuma teknikleri gibi birşeyler) mümkünse türkçe soru çözer gibi önce hikayeyi okumak/kabaca ne anlatılıyor o konuda fikir sahibi olmak ve sonra sırasıyla soruyu okuyup tekrar yazıya dönmek ve sorunun cevabını aramak için okumak gerek. (ben böyle yapıyorum yani)

son olarak eğer yetiştiremiyorsan bol bol grammer bak derim ben. grammer sorularında wall of texttekilerden çok daha kesin cevaplar olur ki bu da işini kolaylaştırır.
min 55 alırsın
  • yug toreni  (23.05.12 14:22:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.