[]

yüksek lisansla ilgili karışık soru v2

ilki tutmadığı için ikincisini çekmek zorunda kaldım.

merhaba, bir bilgisayar mühendisliği mezunu olarak yazıyorum bu satırları.
yüksek lisans için sözel bir bölüm düşünüyorum ama genel olarak sayısaldan gelip böyle yerlere yapılan başvuruların kabul şansı nasıldır bilemiyorum. aslında böyle bi genelleme yapmak da doğru olmaz herhalde. bir de bu alanlarda önceden sahip olunan akademik bir bilgi ya da deneyim yok tabii o da önemli bir handikap. neyse, aşağıda düşündüğüm bazı bölümler var. sizden istediğimse bildiğiniz kadarıyla bu bölümlerin yüksek lisansları hakkında hangi okulda daha çok şans vardır ya da öneriniz nedir gibi şeyler. bir de genel olarak böyle durumlarda devlet üniversitesine kabul edilmek daha zor gibiymiş herhalde ki bu da normal gibi.

ilk düşündüğüm sinema-tv. bunun için baktığımda devlet üniversitesi olarak marmara üniversitesi'ni gördüm. özel olaraksa bilgi ve yeditepe var. marmara'yı zorlasam mesela olur mu acaba ya da diğerleri?

diğeri felsefe. bunun içinse boğaziçi ve galatasaray'a bir göz attım. ayrıca galatasaray'ın yüksek lisans için fransızca şartı var mı? yani benim fransızca hazırlık filan okuyasım da var bana uyar da onlara uyar mı :) çok az da olsa fransızca biliyorum mesela.

bunların yanında ses mühendisliği, filoloji (ya da dille alakalı bişey olabilir), cognitive science, atıyorum müzik tarihi gibi düşüncelerim de var ama bunları pek araştıramadım henüz. aslında bu aralar bakmam lazım çünkü başvurular da başladı başlayacak durumdadır. sizin de benzer bak şunu da beğenebilirsin dediğiniz bölümler varsa söyleyebilirsiniz :) bu güz döneminde bi yerlere başlamam lazım. hiç yoktan bi tane devlet üniversitesinin bilgisayar mühendisliğini söyleyin herkesi alıyolar diyin ona başvurıyım eheh.

bir de böyle durumlarda referans mektubunu nasıl ayarlamak lazım? yani lisans eğitimi gördüğüm hocalara yazdırsam ne yazabilirler ki?.

bir de başvuru kısımlarında başvuru şartı olarak "Lisans derecesi sahibi olmak." yazıyo mesela. burdan kasıt o bölüme ait lisans mı yoksa herhangi bir bölüme ait lisans mıdır?

ayrıca son olarak şu aklıma geldi. ales sözel sıralamasında ilk 100'e girmiş bi puanım var. bunun ekstra bi avantajı olabilir mi? yani bi dikkat çekebilir tabii de ilk 100'e girmiş adaylara şöyle bi güzellik yapıyoruz gibi bişey olabilir mi mesela?

 
Sinema-tv'de marmara'da zorlanabilirsiniz diyorum, çünkü alanla ilgili önce bi yazılı sınav yapıyorlar. falan filan, radyo-tv isterseniz istanbul'a girmek daha kolay derim. boğaziçini bilmiyorum ama aynı şekilde galatasaray'da zorlayıcı bi okul girmek pekte kolay değil


  • winterpoem  (10.05.12 21:21:08 ~ 21:21:18) 
Üniversitelerin yüksek lisansa kabul koşulları listesi vardır. Orada hangi lisans bölümü mezunlarının hangi bölümlere basvurabilecegi yazar. Galatasaray da bildigim kadarıyla master programlarında ingiliz dili bilgisini kabul görüyor. En saglıklı bilgiyi üniversitelerin duyurularından alırsın,özel olarak arastıracaksın,genel bir kriter yok.


  • maral  (10.05.12 21:26:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.