[]

"sense of fashion" ım yokmuş ağalar

selam ahali

bendeniz, giysi alışverişinden hiç hazzetmeyen, öyle ışıklı mağazalara gidip de saatlerce dolanıp kendi için bişi almamış ve hatta bu mekanlarda daralan bunalan bi adamım. giyinmek, örtünmek içindir mantığıyla giyindim yıllardır. üst-baş seçiminde işlevselliği savundum, hatta kargo cepli salaş pantullar bile giymişim...

gerçi şu sıra biraz efendi gibi pantullar giyiyorum ediyorum ama, hangi giyeceği hangisiyle kombinleyeceğimi bilmiyorum. zaten daha düne kadar kombinlemek kelimesini de bilmiyodum. ilk defa kullanıyorum.

yani. aslında yine de çok rahatsız etmiyo içinde bulunduğum bu durum beni ama. gençleri görüyorum sokakta, hakikaten sadelikte mükemmeliyeti yakalamış, ne giymişlerse yakışmış falan. ben de bu gözü kazanamaz mıyım lan? nasıl oluyo bu işler? var mı abi bunun bi formülü desenize az?

daha somut adımlar atabilmek amaçlı edit: başlangıç olarak kreasyonunu beğendiğiniz/önerdiğiniz tükkanları da yazarsanız en azından bi bakarım olma mı? eyvalla.

 
mesela öncelikle kendi bedeninizi, yani hangi markanın hangi bedeninin size uyduğunu tespit etmeniz gerekli. giydiğiniz şeylerin cok dar, cok bol, cok kısa/uzun olmaması gerek. erkekler genelde bunlara pek dikkat etmiyor, mesela giymiş pantolonu ama paçası artık ayakkabının altına girmekten yırtılmış vs.

bir de bazı "kurtarma" kıyafetleri var bence, erkekler için.
mesela, kahverengi tonlarında bir ceket (fitilli vs).
mesela, dockers tarzı bir pantolon.
güzel, taşlanmış ya da cok acık renk olmayan bir kot pantolon.
spor ayakkabı olmayan ayakkabılar (yani hem basket oynarken hem yemeğe giderken giymeyeceginiz bir şey, ya da daha spor olsun diyorsanız converse benzeri)
yaz geldiğine göre, fiziğiniz elveriyorsa slim fit, spor gömlekler. (zara ve jack and jones'ta var mesela)
çok uçuk kaçık olmayan tişörtler (zara, pull and bear, jack and jones vs)

bunlar nasıl kombinlerseniz artık..
  • sopiro  (08.05.12 21:48:08) 
@sopiro: şu an gerçekten bu konuda hiç bişi bilmediğimi anladım. öneriler için sağol. idrak ettiğim anda uygulamak için harekete geçeceğim :)

@hamsi: o zaman hiç kasmamak mı lazım?
  • tahret muslugu  (08.05.12 21:51:20 ~ 21:58:12) 
kombinler için kataloglardan kopya çek!
ekatalog.mudocollection.com.tr

  • evkedisi  (08.05.12 22:03:02) 
www.erkekmagazin.com

bu tip siteleri biraz takip edin. resimlere bakın. mesela insanlar ne renk, hangi kesim kotu nasıl bir tişört ya da gömlekle tamamlamış. kot pantolonun altına nasıl ayakkabı, kanvasın, kumaşın altına nasıl giymişler. bu tür şeylere bakın. moda zevki birden olmuyor, göz aşinalığı gibi, zamanla oturuyor. hemen bir mağazaya gidip üç beş parça kıyafet almayın. bekleyin. giyimini beğendiğiniz erkeklerin neler giydiğine bakın ve not alın aklınızda. neye ihtiyacınız olduğuna karar verin. sonra ona göre alışveriş yapın.

bir de yeni bir kıyafet alırken, aa bu çok iyiymiş, deyip almayın. o alacağınız kıyafeti diğer kıyafetlerinizle, pantolonlarınızla, ceketlerinizle ne gibi takım yapabileceğinizi düşünün. eğer hiçbir kıyefetinize uymuyorsa almayın ya da o beğendiğiniz gömelekle giyebileceğiniz bir pantolon da alın.

bir de pahalı bile olsalar, yalnızca düz renk bir tişört bile olsa kaliteli bir şey alın. ucuz kıyefetler çirkin duruyor, insanın üzerine oturmuyor, kumaşı adi görünüyor ve ilk yıkamada deforme oluyor. ama örneğin bir levi's kotu ya da kaliteli bir zara ceketi yıllarca giyersiniz ve modası da geçmez.
  • trachemys scripta elegans  (08.05.12 22:09:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.