[]

tezli yüksek lisans - alan dışı tercih

herkese merhabalar. 13 mayıs'ta alese gireceğim ve kafamı kurcalayan birkaç nokta var. bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok memnun olurum.

1- öncelikle ben orman endüstri mühendisliği mezunuyum ve hedefim galatasaray üniversitesi'nde tezli felsefe programını tutturmak. son derece zıt gibi geliyor bakınca ve sayısal - sözel sıçraması gibi bi durum sözkonusu. bu durum benim olası kabulumde sizce sıkıntı yaratır mı?

2- tezli yüksek lisans yaparken bir yandan çalışmak ne derece mümkün? teoride olsa da pratikte imkansız mıdır mesela? tabi bi devam zorunluluğu da mevcut çoğu ders için.

gece gece kafama takılanlar bunlar. teşekkür edeyim şimdiden

 
hem sayısalcısın hemde sözel bölüm istiyorsun az çok okuyan bi adamsan 90 ı rahat geçersin. felsefe istediğin için sözel puan almalısın yani bu da demek oluyor ki söz 1 2 ve mat 1 çözeceksin. bilimsel hazırlık okursun muhtemelen bir yıl. ama alesden daha önemlisi dil olsa gerek. dil puanın önemli.

ve esas mesele okulun felsefe bölümü için alan dışı öğrenci kabul edip etmemesinde. bazen ederler bazen etmezler. ama şunu söyleyeyim ki .... mühendisi diye bir mesleğin varsa bu ülkede her yerde her şey olursun.

2.pek mümkün olmuyor. bol bol not verdim sınıf arkadaşlarıma ama çoğu kaldı zaten devamsızlıktan.
  • cecilia  (03.05.12 00:56:12) 
1-felsefede işletmeden gelmiş bir arkadaşım var. nasıl yapmış bilmiyorum ama ales'i iki dakka ayrı tutarsak, okul kabul ederken birikime bakıyor sanırım. çocuk bayağı bir şey okumuş etmiş yani daha önce. sonuç olarak mühendislik okumuş olman büyük bir sorun teşkil etmez ama bomboş gelirsen işte o sorun teşkil eder.

2-gsü'de devam zorunluluğu var. tez yazarken de zaten çalışamazsın, görüyorum ve biliyorum.
  • Demet  (03.05.12 00:58:05) 
bir de şöyle bi husus var, benim ilk ales'im olduğundan formata çok hakim değilim ve dil sınavına girmedim eğer şu tarihe kadar olduysa. sanırım mart'ta da üds olmuş. benim ön başvuru dönemine kadar elimde belge niteliği taşıyacak bir dil sınavım mevcut mu acep? mayıs-haziran civarlarında mesela. gerçi varsa da kayıt dönemi geçmiş olabilir.

böyle kitlesel sınavlardan çok okulların ölçme sistemleri de var bilidğim kadarıyla. onu tabi okul özelinde değerlendirmek lazım.
  • kaotik notral  (03.05.12 01:05:48) 
ivit. sen okulu aç sor. sınavınız var mı ben bi koşu gelip gireyim en yakın sınav ekimdeymiş ben yeni öğrendim de. hayır yok derse tofel yada ıelts e gireceksim mecbur. ona da giremem dersen şansına küs.


  • cecilia  (03.05.12 01:08:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.