[]

Age of Empires II: The Conquerors - Yardım & Taktik

Merhaba,
Oyunu zamanında doya doya oynayamamış birisi olarak geçenlerde kurdum ve detaylı şekilde oynamaya başladım. Oyuna alışma ve bazı yöntemleri oturtma döneminden geçtikten sonra ise çile başladı.

Standart zorlukta birkaç oyun kazandıktan sonra Moderate'e geçtim ve resmen çıldırmak üzereyim. Moderate zorlukta 2 rakibe karşı sadece bir oyun kazanabildim. Şu anda 3 rakibe karşı oyunlar açıyorum ama sinirden monitöre yumruk atmak üzereyim.

Neyi yanlış yapıyorum anlamıyorum. Random ırk seçiyorum ve bana verilen ırkın spesifik özelliklerine bakarak ona göre taktik belirliyorum. Etrafa duvar örmek yerine saldırı gelecek tarafa yarım çember hizasında, uzaklıkları birbirlerini koruyacak şekilde kuleler ve içine okçular diziyorum. Birliklerimin arasına Monk atıyorum ki iyileştirsin askerleri. Moderate zorlukta Team Locked yapsam da yapmasam da bütün ırklar toptan bana saldırıyor, hiç birbirlerine saldırmıyorlar. Birini püskürttüm diyelim, ikinci ırk geliyor. Onu da zor bela püskürtsem de öteki geliyor belimi doğrultamadan. En sinir olduğum ve beni ençok çıldırtan şey de bu, herkesin bütün güçlerini birleştirip bana saldırması. Hatta birkaç oyunda yanıma dost ırk aldım bana yardım etsin diye. Bütün oyunlarda da daha 5 dakika geçmeden adam "Yandım birader yardım et, saldırıya uğradım" dedikten kısa bir süre sonra resign ediyor. Hiçbir dost ırk dayanamıyor düşmanlar gibi. Zeka seviyesi dosta gelince düşüyor, düşmanda zehir gibi.

Son oyunda düşmanın uyguladığı en leş taktik de karınca sürüsü gibi monk gönderip hayatı bana zindan etmesi. 2 tane relic topladım diye yapıyor bunu herhalde ama bu tarz birkaç askerle korunan monk kafilesini kesmenin en kolay yolu nedir?

Belirli ve kesin taktikler olmadığını biliyorum ama kesin yanlış yaptığım bir şeyler var. Hard'da oyun açmaya cesaret bile edemedim hiç. Hard'da 6 rakibi deviren adamların sırrı nedir bunu öğrenmek istiyorum.

 
biraz el çabukluğuna ve ezbere bakıyor bir yerden sonra. eski ve basit bir oyun nihayetinde. örneğin asker özelliklerine dair bi sik bilmeme rağmen paso fil basıp yardırıyorum 3 moderate'e ve alıyorum oyunu. halbuki filere karşı üstünlük sağlayan çok ucuz bir asker var(mış). karşımdaki bilgisayar değil de insan olduğu zaman adam basıyor o askerleri filleri pert ediyor tabi.


  • cro.magnon  (24.04.12 00:15:06) 
oyunda çok başarılı olduğumu söyleyemesem de, duvarları seviniz, stratejik noktalara örünüz. mesela upuzun çin seddi çekmek yerine, ormanlık bir arazide oynuyorsanız, ağaçlar arasındaki boşluklara yapın. böylece hem taştan, hem zamandan kazanmış olacaksınız. eğer gelişmeyi, uzun süren bir oyunu seven bir oyuncuysanız duvar şart.
bir de, oyunlarımda neredeyse hiç kule kurmam. şöyle ferah, manzaralı, yüksek yerlere kale dikmeyi tercih ederim.

youtubeda tecrübeli oyuncuları izlerseniz çok şey öğreneceğinizi düşünüyorum.
  • anonim yazar  (24.04.12 00:16:55) 
bence belirli bir ırkın olsun. kale kur ve içine okçu yerleştir. büyük oranda zayıflatır düşmanı. her düşman elemanına göre farklı seçenekler var. misal paladine halberiar gibi bişey vardı barakadan çıkıyordu. championun yanında onlar çok etkili olur. nokta nokta adam yerleştirerek zor olur. biraz karışık olucak. toplu halde sana neden saldırdıklarını şu an hatırlamıyorum. aynı takım olarak gözükmediğine emin misin? bir de 2 şerit sur yaparak dar bir alana düşmanı çekip orada işlerini bitirebilirsin. 300 spartalı filmindeki gibi. şu oyun linux da çalışssa da oynasam şimdi. ne gaza geldim. yaparım. allah allah.


  • qari  (24.04.12 00:17:41) 
kazandığım 2 oyunun birinde çift şerit duvar örmüştüm, haklısınız. diğerinde de kuleler yapmıştım anlattığım gibi ama 3 rakipten bir tanesi oyunun çok başlarında resign etmişti şansıma. 4 kuleye adam dikeceğime 1-2 kaleye okçuları dizerim daha iyi, doğru söylüyorsunuz. bir de dediğiniz gibi her ünitenin karşı ünitesine bakmak lazım ama işte o o.ç. monklar bana mısın demiyor bir türlü. zaten internette bir video vardı 200 monk'a karşı 500 hassar (atlı) vardı ve monk'lar galip geliyordu, çok şerefsiz bir ünite bu monklar.

takım olayında ise internette araştırma yapmıştım başkaları da yazmış. moderate'in standart'tan farkı buymuş sanırım. moderate seçince herkes sana saldırıyormuş el birliği yapıp. team locked yapıp dost olmalarını engellesem bile hepsi yine bana saldırıyor. çok delice ama işte buna rağmen hard'da 6 rakip alan tipleri görünce insan merak ediyor işin sırrını.
  • sweet child o mine  (24.04.12 00:25:55) 
ben bu duyuruya detaylı cevap verecem ilk fırsatta , seni 2 hardest yenecek durum getirebilirim :) favoriye ekledim mesaj atıcam sana..

hardda 6 adam devirmenin çok kolay oldugunu da göreceksin.. esas olay hardestta.
  • kennym  (24.04.12 09:50:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.