[]

Mubi (Sinema)

bilenler vardır mubi.com aylık belli bir ücret ödeyerek film izliyorsunuz, filmler genelde bağımsız türden, site ilk açıldığı dönemlerden beri takip ediyorum bu sıralar üyelik almayı düşünüyordum şimdi 7 günlük deneme süresi çıkartmışlar denedim filmlerin çoğu altyazısız, orjinal dili ingilizce olmayanlarda ingilizce altyazılı, ing. altyazı tamamda altyazısız olanlarda ingilizceme güvenmiyorum, yavaş yavaş düzelir mi sizce ? ya da bi planları var mı basına duyrulan şu zaman diliminde tüm filmleri türkçeleştiricez gibi ?




 
ben de ilk baştan beri üyeyim başlarda 1-2 film izlemiştim sonra seninle aynı sebepten soğumaya başladım. her gün günün filmini mail olarak atıyorlar. altyazıları site üyeleri forumlarında birlik olup çevirse bence hiç bir sorun kalmaz.
edit: sanırım forumlarını da kapatmışlar, bulamadım.

  • irrasyonel kedi  (14.04.12 19:50:52 ~ 19:54:10) 
aynı sorundan muzdarip durumdayım ben de, üyeyim ama üyelikten soğudum. bununla ilgili herhangi bir açıklamaya da denk gelmedim şimdiye kadar. böyle bir planları olduğunu sanmıyorum.


  • yorum farki  (14.04.12 19:58:05 ~ 19:58:42) 
dizimag bile kendi ceviri elemanlarına sahip :D mubi'de bir gün alır diye düşünüyorum, almalıda zaten. Sadece türkçe mubi'de mi geçerli acaba bu ? belki almancada falan vardır her filmin altyazısı öyleyse kesin türkçe içinde olur.

bende özellikle istiyorum günlük film maillerini, seviyorum yayınladığı filmleri.
  • utkucbkc  (14.04.12 20:53:36) 
mubi'nin sahibi sanirim bi turk'tu. maille falan da mubi'ye sorulabilir aslinda bu yonde bi calisma var mi diye?


  • toshiro  (14.04.12 21:18:24) 
destek@mubi.com bir mail atalım bakalım, eğer geri dönerlerse bu duyuru üzerinden bilgilendiririm sizleri de.


  • utkucbkc  (14.04.12 23:39:51) 
Mubi.com'dan yanıt geldi, size de iletmek istedim :

Merhaba Utku Çubukçu,

Türkçe altyazılar artık mevcut olmaya başladı. Fakat belirttiğiniz gibi tüm filmlerde mevcut değildir. Bunun sebebi, atlyazıların sanat eseri sahibi tarafından veya distribütör firmasının onayı gerekmektedir. Ve bu süreç birçok paylaştığımız özel ve Türkiye'de yayına girmemiş filmlerde sürecin yavaş işlemesine neden olmaktadır.

Fakat her geçen gün, paylaştığımız tüm filmlerde bunun olması sağlanacaktır. Ve önümüzdeki ay'dan itibaren Türkçe altyazının tüm paylaştığımız filmlerde olması için çalışmalarımız devam etmektedir.

Mubi Türkiye ve Sinema sanat’ı için göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.

Güzel bir gün dileriz.
  • utkucbkc  (25.04.12 19:57:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.