[]

Lisansüstü eğitimi vs. para kazanmak

Soru başlığı çok karşılaştırılabilir bir şey değil farkındayım fakat şunu bir dinleyin:

Ülkemizin güzide bir üniversitesinde elekt. mühendisliği bölümünde y. lisansıma devam etmekteyim. Günlerimin çoğu akademik akademik şeylerle geçiyor. (Paper okuma, paperdaki algoritmaları gerçekleme, bu gerçeklemeleri raporlama, elde edilen sonuçları iyileştirebilir miyim diye kafa yorma-bu minvalde yeni şeyler deneme vs.) Bu soruyu da iris tanıma üzerine 2004 yapımı bir makale okurken karar verdim. [Merak edenler için: How Iris Recognition Works, John Daugman, 2004]

Şimdi, hababam böyle akademik çalışmaları inceliyoruz, bunları MATLAB'de falan gerçekliyoruz fakat adam bu işi yapalı seneler olmuş, ilgili sonuçları veren softwareler ticari olarak satılmaya başlayalı da seneler olmuş. Hoca bize bunu ödev olarak verirken, bundan çok şey öğreneceksiniz biliyorum vs. bir şeyler diyor da, öğrenip de ne yapacağız bilememekteyim:) Hocalardan biri de sen doktora yap hacıt, araştırma grubu kuruyoruz buraya gel çalış falan bilmem ne konuşup duruyor. Doktora desen, temizinden bir 4 sene daha.

Öte yandan y. lisans esnasında bir manyaklık edip bir yerde çalışmaya başladım TÜBİTAK projeleri ile alakalı fakat bu iş çok mesai gerektirdiğinden derslerim için ayak bağı olmaya başlayınca verdim istifayı çıktım gittim, adamlar neredeyse ağlıyorlardı bizi bırakma diye askdjhaskdjhakdh. Çalışmaktan yana bir sıkıntım yok dolayısıyla. Fakat çalışırken de, "lan bu iş de amma sıktı ha, y. lisans n'olacak benim? Daha askerlik var off puff" diye son 1 ay ecel teri döktüm. O zaman da diyordum ki, lan bırakayım şu işi, okulu bitireyim askere gideyim-geleyim. Sonra dönüşüm efsane olsun falan.

Bu durumda, doktora yapan arkadaşlar... Hayatınızı bilime mi adadınız? Doğru düzgün para kazanmak mı istemiyorsunuz? Akademik dünya rahat mı geliyor size? Bir eğitim neferi olmak mı istiyorsunuz? Olayınız ne sizin? :)

Hani hocalara baksam, zavallı hoca okulun verdiği dandik exper netbook'ta MATLAB çalıştırmaya uğraşıyor. Çok parlak değil onların durumu anladığım kadarıyla.

Eyyorlayın bakalım muhabbet olsun, hem ben de sevgilim MATLAB'den biraz nefes almalık uzaklaşmış olurum:)

 
oncelikle cok laubali bir tavrin var.

bilgisayar ve ee mühendisliklierinin y.lisans programlarının oyle gecmesi normaldir. zira bunlar sosyoloji ya da hukuk gibi ek bir şeyler ogrenmekten ote, bilimsel calismalar yapmak için yapilir. size java da bilmediginiz seyler, ya da elektronikte yeni devre elemanları ogretecek halleri yok elbette. o yüzden research alanlarına yonelinir.

o işi birakmayıp okulu biraksan daha cok sey kazanırdın.

doktora yapanların %90 i ideali ugruna,bir şeyler basarmak ugruna yaparlar. diger %10 u da sektoru yer, ogrencileri kullanır ve kendilerinin yapmak istedigi şeyi onlara yaptirarak zengin olurlar.

zaten pek bir şey ortaya cikardiklari da yok hocalarin. türkiye deki üniversitelerden cikan makaleler ve onların nasıl yenilikci oldugu ortada.
  • sage  (10.04.12 19:24:20) 
Ayran gönüllü durumu var gibi. Daha askerlik var üf püf yok kpss mi kasaydım yok yüksek lisans yok bilmemne diyorsan zaten daha kendini tanımamışsındır, ne yaptığını da pek bilmiyorsundur ama bu durum sadece senden kaynaklanmıyor tabi. Bir şeyi yapmak için hayatını ona adamana gerek yok. Bir şeyi nasıl diyeceğini de bilmeli insan en basitinden. Bunlar bence kapsamında. Bilemem başkası ne der. :)


  • linuxville  (10.04.12 19:27:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.