[]

Datça ve Marmaris'teki bükler/koylar için gezi planı önerisi olan?

Selamlar,
Bu yıl eşimle otel tatili yapmak istemiyoruz. Sözlükte büklerle ilgili başlıkları okuduk ama iş gezi planı yapmaya gelince bunu bir türlü beceremedik. Bir de burdan sormak istedim.

Gezmek görmek istediğimiz yerler Marmaris'in koyları: Selimiye, Orhaniye, Bozburun, Kumlubük bildiklerim.
Datça'nın bükleri: Palamutbükü, hayıtbükü, kızılbük bildiklerim.

Gabaklar hakkında bilgisi olan var mıdır? Orhaniye'de Selimiye gibi kalınıp denize girilip vakit geçirilebilir mi? Yoksa turlar tekneler mi tercih etmektedir?

Bu yerlerle ilgili her türlü öneriye, tecrübeye, ve bilmediğim saymadığım yer isimlerine açığım. Nerde kalınır? Kaç gün kalsak yeter? Datça merkezde kalıp her gün bi büke giderek gezsek nasıl olur? Marmaris'te önerebileceğiniz yerler var mıdır? Ve aklınıza gelen her şey.



Yol hariç 7 günlük bir tatil yapacağız.

 
Gökova körfezini tavsiye edecegim ama oraya en son gidin. Çünkü oraya giden vazgeçemiyor.
Yol tarifi. Marmaris Muğla yolu üzerinde. Ve vaktiniz olursa yat turu tavsiye ederim.
Saygılar
  • rishone  (09.04.12 14:59:33) 
@rishone teşekkürler gökova'yı aldım plan dahiline. deniz tutuyor beni ah tutmasa hepsini denizden gezerdik :((


  • papalina  (09.04.12 15:12:35) 
Marmaris Selimiye kesinlikle. Bozburun pek tavsiye etmiyorum. Ama görmek isterseniz, Selimiye'de kalıp Bozburun'u gezebilirsiniz, zaten çok yakın. Selimiye'ye giderseniz, kesinlikle Sardunya'da balık yiyin. Ayrıca Sardunya'nın konaklama imkanı da var ancak biraz tuzlu olabilir. Daha uygun olarak da Dantel Pansiyon'u önerebilirim.


  • chimera9  (09.04.12 15:19:21) 
Datça büklerinden Hayıtbükü ve Ovabüküne (ikisi dipdibedir) mutlaka zaman ayırmanızı tavsiye ederim. Özellikle Hayıtbükü nefis bir denize sahip, bomboş ve sapsakin bir yer, mutlaka uğrayın.

Palamutbükü de Datça kısmında yolun sonu denebilecek bir yer. Yolu biraz meşakkatli ama gidilesi. Eğer kalmaya vaktiniz olmazsa bu büklere haftanın belli günleri Datça Liman'dan tekne turu da oluyor. Datça merkezde kalarak günübirlik Hayıt ve Ovabük'e gidebilirsiniz. Palamut ve Knidos'un yolu çok uzak, gittiniz mi en az 1 gece kalın. Selimiye/Orhaniye'de nefistir, Datçadan dönerken uğrayabilirsiniz, mutlaka 1-2 gece kalın derim.
  • qwertyuo  (09.04.12 17:36:57) 
@chimera9 iki yıl önce selimiye'de kalmıştım selimhan otelde çok beğendim fakat eşim görmediği için tekrar gitmeyi düşünüyoruz. Selimiye'nin bence tek dezavantajı deniz anaları :(

Yer önerisi ve bozburun yorumu için teşekkürler.
  • papalina  (10.04.12 09:29:42) 
@qwertyuo teşekkürler. Datça'da kalıp günübirlik gitmeyi biz de düşündük ama büklerde kalmak kadar dinlendirici olmayacak gibi. Tekne turuna mümkün değil deniz tutması belası var bende. Palamutbükü 1-2 gün hayıtbükü 1 gün Selimiye ve/veya Orhaniye 3-4 gün gibi şekillendi aklıma.

Gabaklar hakkında bilgisi olan var mıdır?? Orhaniye'yi sadece görüp geçtim ve tekneler diziliydi sanki denize girilecek yer yoktu liman gibiydi. Orhaniye'de Selimiye gibi kalınıp denize girilip vakit geçirilebilir mi? Yoksa turlar tekneler mi tercih etmektedir?
  • papalina  (10.04.12 09:33:24 ~ 09:44:47) 
Gabaklar pansiyonu bosverin, direkt Mesudiye'li (Ovabuku ve hayitbukunu icine alan köy) arkadasimin tavsiyedir bu. Ovabukunde adapansiyon var (www.adapansiyondatca.com) Orada kaldim, aile isletmesi, tavsiye ederim.


  • matafleur  (10.04.12 12:13:55) 
@matafleur teşekkürler öneri için. inceliyorum şimdi verdiğiniz web sitesini.


  • papalina  (16.04.12 09:09:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.