[]

yunanistan vizesi için davetiye.

arkadaşıma davetiye yollattıracağım ama bu ne şekilde yazılmalıdır? bu kişi benim arkadaşım ve bu tarihler arasında bende kalıcaktır demesi yeterli mi? sonra kime gidip imzalatıcak bunu?

bir de bana bunu mail atsa çıktısını alıp götürsem yeterli olur mu?

son sorum da bu vize kaç güne çıakr birebir tecrübe etmiş birisi var mı? elime şu kadar sürede geçti diyebilen?.

 
Islak imzalı bir evrakı daha dikkate alırlar. Konsolosluk keyf-i kader isler. Sana izin vermeyeceği gibi sebebini de bugün hava kapalı modumda değilim bile diyebilirler.


  • arden v2  (03.04.12 05:12:54) 
yunanistan vizesini daha yazın aldım. bir-iki gün sonra gel al diyorlar. çok fazla şey sormuyorlar zaten. eğer arkadaşın yunanca yazabilirse davetiyeyi süper olur. notere onaylatırsa daha da güzel olur. sen bunların yanında, hesap defterinin, yanındaki kredi kartlarının fotokopisini, öğrenciysen öğrenci belgeni falan götür. yunan teyzelerin iyi tarafına gelirsen çok iyiler :)

mailin kabul olacağını sanmıyorum. vize başvurusu yapmak istediğin tarihten de şöyle 2-3 hafta önce randevu al. acayip kalabalık oluyor konsolosluk.

edit: oldu da mektup gelmedi yunanistandan. o zaman birkaç otel araştır, şöyle komisyon almadan rezervasyon yapanlardan. kaç gün kalacaksan rezervasyon yaptır, gidiş dönüş biletlerini de al. onların çıktısını götür. ben öyle gitmiştim vize başvurusuna.
Anlamadığım, bir çift vardı mesela, sadece maaş belgeleriyle bir de başvuru formlarıyla geldiler, 3 aylık vize alıp döndüler. hatta hep beraber bunlar nasıl alacak diye şaşırmıştık. yine de belli olmaz siz işinizi sağlama alın :)
  • pokerface  (03.04.12 08:24:21 ~ 09:34:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.