[]

Basit access sorusu (biraz acil)

Selamlar,
a) 1000 tane kayıt var.
b) 500'ü bir ID'ye ait (ID_1), diğer 500'ü ikinci ID'ye (ID_2)ait.
c) Her satır için bir field içinde (ismi 'cost' olsun mesela) bir değer olsun. Yani toplam 1000 tane cost değerim olsun.
d) ID_1'e ait 500 kayıtın ve ID_2'ye ait 500 kayıtın ortalama cost değerlerini nasıl buldururum?

Yani çıktı şöyle olsun istiyorum:

ID FIELD ORTALAMA FIELD

ID_1 ORTALAMA COST(ID_1)
ID_2 ORTALAMA COST(ID_2)

Herkese iyi günler

 
group by id; average ortalama

ya da 100 kayıtsa excele alıp averageif de yapılabilir
  • reeper redeemer  (31.03.12 11:59:41) 
Teşekkürler.

ID'nin olduğu field'i query'ye ekliyorum. Yalnız 'Group by' seçeneğinde ID'yi göremiyorum.
Biraz daha açıklayıcı bilgi alabilir miyim?
  • ex902  (31.03.12 12:04:31) 
key/indexi de ekleyin, id groupby olmalı.


  • transall  (31.03.12 14:28:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.