[]

İngilizce için podcast

İngilizce yada herhangi biri dili ilerletmek için podcast'lerin kesinlikle ve açık ara en iyi yöntem olduğunu düşünüyorum. Bunu almanca çalışırken "schlaflos in München" podcastinde da görmüştüm.

Soru şu, android ve doggcatcher ile bir çok önerilen podcasti yükledim, baya bir deneme yaptım ama isteiğim gibi pek podcast bulamadım.

Genelde podcastlerde tek bir konu (android, teknoloji, psikoloji vs) gibi konular oluyor ve ya 2-3 kişi geyiğe vuruyor, cümleler yarım yarım ve bol kahkaha soslu, yada tek adam çıkıp teknoloji hakkında konuşuyor.

Şimdik, ben sık sık güncellenen (haftada en az bir kere) kadın konuşmacı olan (kadınların telaffuzu daha kolay gelmekte bana) hayatta herşeyden bahsedilen, (günlük hayat) içinde müzik olmayan yada minimum olabilir) belki zaman zaman röportaj da olabilen amerikan şiveli podcast tavsiyeniz varsa alabilirim.

ben mesela ZEN and TECH'i çok beğendim.

ANdroidci iseniz doggcatcher yükleyini harbi adamlar yapmış.

 
dünyanın gelmiş geçmiş gelebilecek en iyi podcasti budur:

www.bbc.co.uk

1. ücretsiz.

2. her hafta yenisi geliyor, perşembe günleri.

3. konular süper.

4. vocabulary var

5. mp3 ü var.

6. pdf si var.

7. ne tamamen hepsi aynı kişiler tarafından okunmuş ne de her biri ayrı ayrı kişiler tarafından okunmuş. 15 20 podcastte bir değişiyor. bazen kadın kadına bazen erkek erkeğe bazen erkek kadın karşılıklı konuşuyorlar bir konu hakkında.

8. araya giren zenci misali, araya "normal" insanların kimi zaman hızlı kimi zaman şiveli yaşlı kadın çocuk serpiştiriyorlar ki normal insanları da duyabilesiniz.

bbc learning english'te başka bölümler de ayrıca var.
  • truvaiti  (30.03.12 09:39:24 ~ 09:40:01) 
bir de voa (voice of america - amerika'nın sesi) kanalının öğrenme sitesi var.

www.voanews.com

senede 1-2 haber koydukları bir site değil. resmen gayet güncel normal haber sitesi kadar sık güncellenen bir site.

.pdf ler bazen yok, mp3 hep var. burada da 8-10 sunucu ve araya giren normal insanlar var.

bbc learning'e göre daha anlaşılır ve çok daha american.

four derken fouuğğr diyorlar ama çok da deli gibi bir fark yok.
  • truvaiti  (30.03.12 09:45:08) 
dil konusunda milyon tane tez hipotez görüş var ama hepsinin ortak noktası:

dil = listening (dinleme)

çocukken de dinleyerek öğreniyoruz anadilimizi zaten. listening varsa kulak dolgunlugu dilbilgisi kelime bilgisi hepsi gelir. speaking kendiliğinden gelir zaten.

adam omrunde oturup 100 saat lıstenıng yapmamıs sonra "eee ıngılızce konusamıyorum"

"çok dinle az konuş" kuralı burada da geçerli işte.

konuyu cozmussunuz tebrikler.
  • truvaiti  (30.03.12 09:48:08 ~ 09:48:23) 
ama işte hata şurda 1 kez dinleyip geçmemek lazım.

şu bbc learning podcastlerini günde 8-10 kez dinleyerek her gün yenisini dinleyip bitirirseniz (1 sene sürecek..) dizisinden filmine her şeyi parmagınızda oynatırsınız veya oynatma sınırına gelirsiniz.

edit: veya bu imkanları kullanmadan "eee malta'ya mı gitsem yok avustralya mı yoksa amerika kanada bangladeş mi? hangisine gitsem de ingilizceyi öğrensem?" yurtdışına tabi gidin de boş gidip boş gelmeyin. orada da nükleer uranyum verip öğretmeyecekler dili, yine kurs yine dershane yine azim yine kitap yine çalışma.
  • truvaiti  (30.03.12 09:49:45 ~ 09:52:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.