[]

"Yan Teklif" ne ola ki?

Sevgili milyon dolarlık ihaleciler,

Karaköy'de uyduruk bir firmada muhasebeci diye geçinen biriyim, anlayacağınız bir halttan çaktığım yok. Şimdi kurumun biri bizden proforma fatura istedi yazıp gönderdim. Topu topu 150 liralık bir malzeme. Ayrıca iki tane yan teklif gönderin demişler. Neyin nesidir bu?


 
anlaşmalı olduğunuz ya da nazının geçtiği, sizinle aynı işi yapan iki firmadan aynı malzemenin, sizden yüksek fiyatlı teklifini alacaksınız demek.

yani işi size verecekler, başka firmalarla muhatap olmak istemiyorlar. ancak mevzuat gereği en az 3 firmadan teklif almaları gerek. dolayısıyla diğer 2 firmayı kurum adına siz bulacaksınız, tanıdık olması sizden daha yüksek fiyat vermesi için gerekli.
  • balik kraker  (29.03.12 10:48:57) 
teşekkürler,

edit: hiç uğraşacağımı sanmıyorum
  • lazpalle  (29.03.12 10:50:30 ~ 10:54:04) 
bir nevi danışıklı dövüş durumu.

mesela firmanın ihaleyi size vereceği kesin anlaşmaya varıldı. siz başka 1-2 firmadan daha sizinkinden yüksek teklif gönderiyorsunuz buna yan teklif deniyor.
  • 9uncu nesilim ama para bende  (29.03.12 10:56:27) 
google'da daha çok yasak falan diyor da tam olarak ne olduğunu açıklayan yeri yeni gördüm. hoş cevabımı buradan aldım daha önceden. tekrar teşekkürler


  • lazpalle  (29.03.12 11:00:28) 
ihale ise;
yaklaşık maliyet gönderirsin
maliyet
birde net fiyat gönderirsin.
Diğer firmalar içinde öyle.
Ama malzeme 150 liralık diyorsun, pek sanmıyorum böyle isteyeceklerine...
Edit: Yani; firma yatırım yapma düşüncesinde ise
Önce piyasa araştırmasını yapar.
Yaklaşık maliyet teklifini ister. Tam net olmayan teklif için yaklaşık bir fiyat yazarsın.
Firma ön piyasa araştırmasından sonra karar alırsa bu yatırımı yapmaya yönelik,
Tekrar size döner; Şu şu şu ölçelerde adetler şu kadar malzeme yada projeyi açıklar. Yine bir kalem atarsınız yazılı olarak geri döner.

Ardından hala elenmeyen firmalardansanız, tekrar geri döner; tam maliyet yada net fiyat ister. Bu bir nevi yazılı pazarlık gibidir. Her kalemde fiyat düşer. İş netleşir falan. Neyse 150 liralık için değil bilgin olsun diye yazdım. Ben diğer firmalardan kaşe almıştım. Daha rahat :) Tabi burda diğer iki firmayı istiyor olabiliritesi daha yüksek. Değilse 165 160 ve 150 liralık 3 teklif yollarsanız.
  • arden v2  (29.03.12 12:27:58 ~ 12:50:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.