[]

fikir lazım... "cyber warfare"

Cyber Warfare hakkında bir sunum hazırlamamız gerekiyor. "o ne ulan?" diyenler için, çok özetle internet aracılığıyla -özellikle son yıllarda- yapılan her türlü saldırı denilebilir (tabi daha geniş çapta, ülkelerin ekonomilerini, askeri kaynakalrını, efendime söyleyeyim uydularını dahi kontrol edip, o açıkları kullanıp ülkeyi kaosa kadar sürükleyecek terörist saldırılar falan filan... )


Şimdi soru kısmı şu; görsel bir şeylere ya da enteresan atraksiyonlara ihtiyacımız var. Atıyorum;

bizi dinleyecek olan hocaya şey desek,

"şimdi laptop'ınızdan/telefonunuzdan herhangi bir siteye girin....internette bir şey yapın. "

(Okulun ortak wireless'ını kullanıyoruz diyelim)

sonra hoca bunu yaparken, biz projeksiyona yansıyan kendi bilgisayarımızın ekranında onun ne yaptığını sunumu dinleyen herkese gösterelim falan... millet "ouvvv" desin.
(web sniffing??)

sonunda da;

"biz bile bunu yapabiliyorken... devletlerin birbirlerinin sırlarını çalmak için neler yapabileceğini siz hesap edin."

şeklinde artistlikler yapalım,

ya da;

"Güvenli olduğunu sandığınız hiçbir şey o kadar da güvenli değil. google hepimizin bilgilerini alıyor, Amariga hepimizi takip ediyor :("

falan diyelim...



bu bir örnek tabi. Bunu becerebilir miyiz bilmiyorum. Ama bu konuda benzer ya da benzemeyen ama insanların dikkatini çekebilecek atraksiyonlu fikirler lazım...

ya da "cyber warfare'e inanmayan gencin ibretlik sonu!" diyerek yarı insan yarı maymun bir photoshop çalışması yapabiliriz... :/


Neyse böyle yani. Ekşi durunun yaratıcı kullanıcılarının fikirlerine ihtiyacımız var.

 
aç backtracki muhtemelen sunumu izleyenlerin çoğunda akıllı telefon vardır. Okulun networkünü kullandırt. Sonra da hepsinden herhangi bir siteye girmelerini iste veya hocanın youtube vs.. bir siteye girmesini iste girdiği zaman da gezdiği linkleri, şifresini vs.. göster.

ya da metasploit ile bir kaç exploit göster.

arp poisoning ile millet'i google yerine yandex'e yönlendir.

ms'nin son rdp açığından, tehditlerinden bahset.

Yani mevzu ne tam olarak ne anlamadım, sunumu kime yapacaksın. sunum yaptığın kitlenin bilgisi nedir vs..

istanbul valiliği, emniyet müdürlüğü bilgilerinin çalınmasından hatta wikileaks'ten bol bol örnekler ver.
  • bir kac yazar once  (25.03.12 23:01:16) 
@bir kac yazar once,

hocam istediğim tam olarak böyle şeyler aslında. bahsettiğin özellikle telefonlarından gezdiği linkleri vs gösterebilsem efsane olur...

Kitlenin bilgisinin sıfıra çok yakın. "internatioanl organizations" gibi alakasız bir işletme dersi aslında. yani bilg. mühendisliği vesaire de değil. Zilyon konu arasından "cyber warfare" çıktı şansımıza... Neyse ayrıntıları için sözlük üzerinden rahatsız edeceğim müsadenizle :)
  • xenderoth  (25.03.12 23:10:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.