[]

Neden hangi ayda olduğumuzu öğrenmek için güneşe bakıyoruz ?

Ay denildiğine göre Ay'a bakmamız gerekmiyor mu ? Yabancılar bunun için moon ve month diye iki kelime kullaniyor. Ay takviminden güneş takvimine geçişimizdeki bir bir eksiklik mi ki bu ?




 
Ne alaka yahu :D Aya bakarak sadece içinde bulunulan ayın hangi kısmında, hangi haftasında olduğunu öğrenirsin.

Ekleme: Ay kavramı ay döngüsünden gelir. Hangi ayda olduğunu bulman gerektiğini nereden çıkardın ki? O mantıkla hangi yılda olduğumuzu da güneşe bakarak bulmamız gerekir.
  • McScReaM  (14.03.12 07:55:30 ~ 07:57:47) 
@McScReaM ne alaka? Cevabın soruya yaklaşmamış bile. Yıl-güneş..?
Olabilir hatta olabiliritesi yüksek. Eski sayılmaz miladi takvime geçişimiz.

  • arden v2  (14.03.12 08:04:15) 
çünkü 100 yıl öncesine kadar ay'ın hareketine göre aylandırıyorduk zamanımızı. o yüzden 11 ay yaşıyorduk bir senede vs.


  • kameramotor  (14.03.12 08:25:40) 
biz ay diyoruz da gavur month diyor moon diyor ?


  • notorious brklp  (14.03.12 08:31:31) 
güneş gökyüzünde yıl boyunca belli bir yay çizer. yaz aylarında kuzey yarım kürede tepede olur hatta sanırım 21 haziran öğlen 12 en tepedeki hali. yani güneşin eğimine göre hangi ayda olduğunu tahmin edebilirsin. olayın ayla ilgisi de 28 günün bir ay etmesinden. ay da güneş gibi yay çiziyor ayrıca. onunla da bilinebilir yılın hangi zamanı olduğu.


  • kediebesi  (14.03.12 10:42:02) 
@arden v2: Nasıl ne alaka? Sen soruyu anlamamışsın. Güneşe bakarak içinde olduğumuz yılı anlama olabilitemiz yüksek yani sana göre öyle mi? Şakaysa hiç komik değil gerçekse çok komik mi diyelim ne diyelim.


  • McScReaM  (14.03.12 20:17:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.