[]

Doktor yazısı & rapor okutmaca

Selamlar 1 2 3 tıpçı duyurucular,

Elimde, askerlik zamanından kalma bir tomografi sonucu mevcut (sanırım tomografiydi, şu MR ın öbürü olan). Zamanında komutan telefondayken raporuma bakıp he canım sende fıtık var, git fizik tedavi ol diyerek beni geçiştirmişti.

Ulan niye doktora göstermedin diyenler için de, elimde tomografi ya da herneyse onun sonucu olmadığı ve sadece rapor olduğu için doktorun rapora göre yorum yapmak yerine tekrardan görüntüleme isteyeceğini düşündüm.

Sonuç olarak, şu raporda yazanın kabaca bir Türkçe meali, anneye değil de hastaya anlatır gibi anlatabilecek, bir de durumun ciddiyeti (eğer varsa) hakkında bilgi verebilecek olan var mı?

Biliyorum rapor eski, tekrardan doktora gidip gözükmem lazım ama işte yapacam bi ara kafasındayım.

Not: Bi de şu en sonda yazan scmail rookes mı ne demekse o nedir? Onu da anlatsanız? Google'ladım bulamadım, sanırım yanlış okuyorum.


Teşekkür ederim şimdiden

Edit: bu bel bölgesinin tomografisi, ya da adı herneyse

edit 2: sanırım yanda çok büyük gözükmüyor i437.photobucket.com adresinden daha geniş haline de erişebilirsiniz.

 
okuyabileydik iyiydi..
lombar bt = lombar bölgenin bilgisayarlı tomografisi
L4-5 diskte oluşan mı diyor acaba, o işte o bölgedeki 4. ve 5. omurların arasındaki disk demek,
sağa? sola? bası yapan onüler bulging mevcuttur? bulging diskin omur kenarından taşması..
L1 vertebra dediği o bölgedeki ilk omur, sonrasında bişeyler izleniyor ama?
scmail sandığın şeyin schwann olduğunu iddia ediyorum. rookes'e de vasküler diyeceğim ama beraber anlamsız oluyor. pes ettim.
  • inthechaos  (11.03.12 13:52:33) 
teşekkür ederim, yazıda mı sorun var? yoksa fotoğrafta mı sorun var? ona göre tekrar fotoğrafını çekebilirim ama bence sorun yazı


  • bonjurkes  (11.03.12 14:01:41) 
yok fotoğraf gayet net de, yazı tipik doktor yazısı, yapacak bir şey yok.


  • inthechaos  (11.03.12 14:04:12) 
Lomber BT L4-5 diskte dural saka basi yapan anuler bulging mevcuttur. (Uhsh ilk cumle bitti, sira ikincisinde!)

(Sair burda diyokine, insanda beyni ve omuriligi en distan saran kalin ve sert bir kese var, onun adi dura mater, dural kese yerine ben buna dural sak diyeyim. Ahanda o sak'a basi yapan bulging yani hafif bi fitiklasma var)

L1 vertebra ust end-plate'de Schmorl nodulu izlenmektedir. (Uysh, bu da bitti!)

Bonus: sunun 17. sayfasi, 26. sayfasi: www.istanbulsaglik.gov.tr

Four classifications exist to describe disc lesions

1. Annular bulge 2. Protrusion (Herniation) 3. Extrusion 4. Free Disc Fragment (Sequestration).

The annular bulge or disc bulge is a small disc herniation that often does not directly contact the nerve root. If left untreated it can easily progress to a larger degree of nuclear protrusion, or a more severe disc problem. This is a result of the loss of the annular fibers to contain the nucleus of the disc, thus a bulge. Degeneration will predispose annular fibers to failure following trauma. Often repeated activity can cause the disc to continue to bulge. The earlier any disc lesion is detected, often the easier it is corrected.

SCHMORL NODÜLÜ: Nükleus pulpozusun kartilaj plaklardaki
çatlaklardan, korpusun spongioz kısmına herniye olması ile
gelişir. Etrafında reaktif skleroz gelişerek görünür hale
gelir.

ozet gec pic ya da meali: uygun sekilde tedavi edilmezse, belin babayi yir. gunde on saat bilgisayar basinda oturma, ya yuz, ya da yuru. her gun en az bir saat yuru. gobegin varsa yok et. bel kaslarini guclendirmen lazim. gunde on saat bilgisayar basinda oturduktan sonra, gunlerden bir gun, haydaaa breh! diyerek agir bir yuk kaldirmaya yeltenme. MR cektirecek paran yoksa, benim bu desifre ettigim raporu bir beyin cerrahina goster ve muayene ol. onun dediklerini de harfiyen uygula. noolacak la, boyle iyi, bi sey olmaz mina koyim filan deme.
  • compadrito  (11.03.12 14:21:45 ~ 14:42:16) 
compadrito Allah razı olsun diyorum. Sonuç olarak bu rapordan çıkan durum, ciddi birşey var mıdır?


  • bonjurkes  (11.03.12 14:34:17) 
Mesela bu tezin sahibi Dr. Soner Buyukkinaci, bu konuda yetkili bi abiye benziyo. Onu bul, ona gorun.

Su hoca da cok iyidir bu konuda:

www.hikmetulug.com
  • compadrito  (11.03.12 14:43:38) 
Bi daha da bel fitigi filan icin sakin BT cektirme, MR cektir.

Piyasadaki en sert ortopedik yataktan al ve yat.

SAKIN ama SAKIN mekik yapma!!! Barfikste sallanman iyi gelebilir. Ama en iyisi yuzme, ikinci en iyisi yurume. Tabii once gobeginden ve aşk tutamaçlarından kurtulman sart.
  • compadrito  (11.03.12 15:00:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.