[]

32bit & 64bit

iyi akşamlar arkadaşlar.

benim bilgisayarım 32bit diye biliyordum. sonra bilgisayarı formatlarken karşıma sadece 64bitlik seçenekler geldi. ben de mecburen öyle kurdum. şimdi bilgisayar çalışıyor. ancak bu durumda dahi, işlemcinin 32bit olma şansı var mı? nası bi durumdayız allasen?


 
(bkz: işlemci) başka bir şey (bkz: işletim sistemi) ayrı bir şey. bunları ayırt edersen, sorunu da çözmüş olacaksın zaten. bilgisayar çalışacak tabii çünkü 32 bitlik değil 64 bitlik bir işletim sistemi kurmuşsun. onu kaldırıp tekrar 32 bitlik bir işletim sistemi kurmak senin elinde.


  • baldur2  (10.03.12 21:06:15) 
32bit'lik bir işlemci ile, 64bit'lik windows kuramazsın zaten.


  • waryemez  (10.03.12 21:10:26) 
64 bit işletim sistemiyle çalışıyorsa işlemci 64 bit destekliyordur. bazı programlar hariç çok bir performans farkı görmezsin bildiğim kadarıyla, ama sürücülerin 64 bit versiyonlarını yüklemeye dikkat et. 64 bit işletim sistemine 32 bit sürücüler yüklersen çalışmaz.

aygıt yönetimi'nden hangi donanım parçalarının sürücüleri sorunlu diye bakmanı öneririm.
  • cro magnon  (10.03.12 21:10:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.