[]

silah alımı & kullanımı hakkında

Askerde attığım 9 merminin dışında herhangi bir silah tecrübem yok, ama silahları sevme beğenme potansiyeline sahibim. 2 tane sorum var

1-) Poligonlarda atış yapmak için silah ruhsatı vs gerekiyor mu? Yoksa ben bir poligona gidip, ücretini verip, oradan alacağım silah ve mermilerle atış yapabiliyor muyum?

2-) Silah almak istersem, bunun için direk silah satan bir dükkana gitmem yeterli mi? Bu sayede silah alıp ruhsat başvurusunda bulunabilir miyim? Ya da ruhsat & silah almak için geçerli bir sebebim mi olması lazım? Sallıyorum, av tüfeği vs değil de bildiğin tabanca. Benim devlete, hacı ben bunun can güvenliğim için alıyorum demem gerekiyor mu? Yoksa direk, ben silah aldım ruhsat istiyorum diye başvurmak yeterli oluyor mu?

 
1-gerekmez. aynen dediğin gibi.
2-silah satan bir yere gidersen sana her şeyi anlatır.
geçerli sebep aranmaz.
  • seyduna6687  (07.03.12 21:44:35) 
1- poligonlarda atış yapmak için ruhsata gerek yok.

2- önce ruhsatı alacaksın, ruhsatız silah alamazsın. ayrıca tabanca ruhsatı(av tüfekleri hariç); taşıma ve bulundurma olmak üzere ikiye ayrılır. bulundurmayı almak kolaydır ama taşıma ruhsatını kolay kolay vermezler herkese. sağlam nedenlerinin olması lazım taşıma ruhsatı için. ve geçmişinde baya bi araştırılıyor bu gibi konularda.
  • blackmail  (07.03.12 21:49:53) 
3 e karşı 1 oldu.

Silah alırsam üzerimde bulundurmayı düşünmüyorum.

@lancelot du lac ; poligonda oradaki bir silahla atış yapmak için de ruhsat mı gerekiyor?


edit:

6136 sayılı “ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA YÖNETMELİK” madde 66 gereğince;

Silah ruhsatı olan herkes ruhsatını ibraz etmek koşuluyla ve kendi silahı ile,
18 yaşını doldurmuş herkes TC kimliğini ibraz etmek suretiyle, poligona ait silah ile,
18 Yaşından küçükler vasilerinin yanında atış yapabilmektedirler.

www.oyaksgs.com.tr


Demek ki poligon silahı ile ateş etmek için kimlik yeterli
  • bonjurkes  (07.03.12 21:53:42 ~ 21:55:17) 
poligona hiç gitmedim bilemiycem ama bi kriter olmalı. ben gıcık olduğum bi arkadaşı götürsem beraber ateş ederiz diye, sonra orda adamın kafasına sıksam nolucak


  • i was there  (07.03.12 21:54:29) 
i was there,

kafasına sıkınca adam ölmüş oluyor. O da kasten adam öldürmeye giriyor, cezası var malum.

Poligonda adam vurmakla, dışarda adam vurmak arasında fark yok
  • bonjurkes  (07.03.12 21:56:56) 
ruhsat şart değil diyenler poligona gitmemiş sanırım hiç. neyse gidin kapıdan geri dönünce öğrenirsiniz şart mı değil mi :)


  • lancelot du lac  (07.03.12 21:58:04) 
aile hekiminden psikolojik ve nörolojik sakınca yoktur diye rapor alacan. emniyete dilekçe ve parmak izini verecen.


  • salak oldugum icin burdayim  (07.03.12 22:04:07) 
Geçen hafta İzmir Ata Sanayi'deki bir poligonda atış yaptım. Bırakın ruhsatı, elime silah almışlığım bile yoktu. Sıra bekleyen diğer müşterilerin de ruhsatı olduğunu düşünmüyorum.

Özetle, rahat rahat gidip bir poligonda atış yapabilirsiniz.
  • pulsarsony  (07.03.12 22:04:33) 
Hatırladığım kadarıyla bir şeyler aktaracağım arkadaşlar.

söylendiği üzere poligona git istediğin kadar at parası neyse ver çık (çok amerikan filmleri izlemişsiniz) zira biz gittik patron yoh dediler.
poligona git gerekmez diyen arkadaşlar hayatlarında poligon tabelası gördümü acaba.
2 bir arkadaş belirtmiş tabiki her önüne gelen yasal olarak silah sahibi olamaz geçerli sebebin olması lazım unutmadan en geçerli sebep zengin olmaktır (adalet mülkün temelidir. eşitiz herkes eşit ama bazende DUYGUSAL) mesela kuyumcu müteahhit holding patronu ya da hiç birşeyi olmayıp legal olarak vergisi ödenen 3-4 milyon TL olsun banka hesabında her türlü alırsın hiç bir iş yapma ama 2-3 bin tl maaşım var silah alcam, bak nah! :D
  • mmt  (07.03.12 22:33:03) 
www.yakala.co

benim buradan anladığım poligona gidip para harici herhangi birşeye ihtiyaç duymadan atış yapabiliceğiniz.
  • olurnedenolmasin  (07.03.12 22:50:45) 
son noktayı koyalım. Verdiğim linkte yazdığı üzere, Ankaradaki bir poligon "poligon silahıyla kimlik karşılığı ateş edebilirsiniz" yazmış.

Kendi silahımız için ruhsat gerekiyor, poligon silahı için gerekmiyor durum bu.

Poligonda 10 tane mermi atmak için ruhsat mı alacam arkadaş
  • bonjurkes  (08.03.12 00:59:25) 
"poligon için ruhsat gerekmez diyenler" fazla amerikan filmi izlemiş diyenler;
o zaman burasıda türkiye paran varsa o poligonda hamüstünde ham bile sikertirsin hamısınakoyim.
abi bende silah yok demen yeterlidir.
adamın gözü seni tutmaz işi yokuşa sürer o ayrı mevzu.
adamlara parayı veriyorsun ruhsatını falan ayarlayıp getirip veriyorlar böyle memlekette sen çıkmışsın poligonda silah vermezler diyorsun.
av tüfeği almak daha bi kolay.
  • seyduna6687  (08.03.12 19:20:00) 
@olurnedenolmasin orada bahsi geçen fotoğrafları görünen yere poligon diyosan /sanız poligon görmemişiniz. edit:imla

abi demişsinki parası neyse ver al alınmıyor işte kaç aydır uğraşıyoruz patron için alamadık kimleri araya soktu adamlar iş deneyim belgesi diye bir bok iştiyo şimdi bunlarda muteahhit olduğndan eski binannın deneyim belgesinin tarihi tutmuyo günü geçmiş gibi oluyomş yeni binaların bitmesine de 6 ay 1 sene var kara kara düşünüyo şimdi

olay o artı poligona gittik çok açık konuşacağım adamlar silah ruhsatınız yoksa hizmet veremiyoruz dediler ayrıca bizim işi yokuşa süren adamın paraya ihtiyacı yok demektir bmw X1 ve X5 iki araçla gittik 3 kişi bir tek bizim büyük müteahhite attırdılar şu ilkokul mezunu olan
  • mmt  (08.03.12 22:20:26 ~ 22:25:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.