[]

Range extender mı, access point mi, router mı? Milyonuncu kez soruluyor.

İnternette milyon da değil zibilyon tane soru var fakat ben doğru düzgün açıklamasına denk gelemedim. Durum şu:

Komşunun modemine fiziksel erişimimiz yok fakat bilgisayar üzerinden erişebiliyoruz. Komşunun modeminin sinyalini kablosuz olarak alıp tekrar dağıtmak istiyoruz evin her yerinde çeksin diye. Sorun şu:

Çoğu kablosuz router'ın access point özelliği var ve genelde access pointlerden daha ucuzlar. Bunun nedeni gerçekten router üretiminin daha geniş ölçekli olması mı? Neden o zaman bu özelliğe sahip routerları, access point dışındaki tüm özelliklerini kısıtlayan bir firmware'le access point olarak pazarlamıyorlar? İnandırıcı değil, başka bir sebebi olmalı.

Access point alayım desem, ürün tanıtımları açık değil, ya sadece kablolu olarak alıp kablosuz olarak dağıtabiliyorsa?

Range extender'lara bakıyorum, "title" olarak işimi görecek cihaz bunlar ama ya aynı ve daha fazla işi yapan daha ucuz bir cihaz varsa?

İstek:

Vakaya uygun, birinci elden tecrübe edilmiş olması tercihen, tavsiye edebileceğiniz cihazlar, önerileriniz var mı? Newegg'te ürün yorumu okumaktan sıkıldım, neyin gerçek neyin doğru olduğunu ayırt edemiyorum artık, yardım edin lütfen.

 
ben linkteki urunu almayi dusunuyorum. eger modem de airties ise sizin de isinize gelebilir.

www.vatanbilgisayar.com

www.airties.com
  • alan shearer  (27.02.12 17:30:40) 
ap lerde
kabloluyu kablosuza çevirme
kablosuzu kabloluya çevirme
kablosuzu kablosuz olarak dağıtma (alan genişletme) özelliği var

routerlarda bunların hepsi var mı bilemiyorum.
  • vincenzo  (27.02.12 17:47:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.