[]

css ve tarayıcılar

yaptığım css'ler her tarayıcıda farklı gözüküyor. div'leri özellikle width ile belirlerken bu problem karşılaşıyorum. en basitinden width:300px dediğim div, firefox ve chrome'da sorunsuz çalışıyor ama opera ve ie'de sapıtıyor. sadece o da değil, çözünürlük ayarları laptop dışında olan ekranlarda daha farklı gözüküyor.

bu tarayıcılardaki farklılıkların önüne geçmek için neler yapılabilir? nelerden kaçınmak gerek? nelerin yapılması faydalı olur?


 
Css frameworklere bi el at ama ondan önce pratik yap.


  • alideemir1  (22.02.12 18:19:58) 
caniuse.com //
responsive design

gerisi de tecrübe.
  • serafettinn  (22.02.12 18:30:32) 
fixed witdth (sabit genişlik) kullanmak hem uygulamada hem de cross-browser düşününce daha kolaydır.

<body style="text-align-center;">
<div id="container" style="text-align:left; width:960px; margin:0 auto;">
<div id="header"><h1>Logo</h1></div>
<div id="content"><p>Çeşitli şeyler.</p></div>
<div id="footer"><p>Copyright Mopyright</p></div>
</div>
</body>
  • blackdog  (22.02.12 18:38:00 ~ 18:38:42) 
"width:300px" dediğiniz zaman "width:300px" demişsinizdir, width ve height tarayıcıya göre değişiklik göstermez, genelde form elemanları <select><input> bunlar için hazırladığınız sınıflar değişiklik gösterebilirler.

margin, padding bunlar ie7, safari'de azda olsa farklılık gösterebilirler, @blackdog'un dediği gibi sabit genişlik kullanın. ve ne yaparsanız yapın tüm browserlarda %100 uym almak için tarayıcı tipini alıp kimi özellikleri o tarayıcı tipine göre ayarlamanız gerekebilir.

<!--[if lt IE 7.]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/ie7.css"/>
<![endif]-->

gibi,

ve şu sayfayı öneririm, 960.gs
  • kuduz balik  (22.02.12 19:36:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.