[]

''karşıdakinin verebileceği en kötü tepkiye göre hareket etmek''

bu davranış durumu sosyal fobi başlığına tam olarak girmiyor sanırım öyle mi?




 
işte karşındakinin güvenlik alanını çok geniş görüp, hareketlerini kısıtlamak ve dolayısıyla çekingenlik haline sebep olur sanırsam.


  • kaotik notral  (21.02.12 19:14:24) 
1-2 yıldır içinden çıkadaığım durum... beni biraz daha zorlarsa destek almayı düşünüyorum. yanlız sanılacağının aksine çekingenliğe değil "hayır" diyememek veya üzmemek için bir şeyleri yapmak zorunda kılıyor bu durum kişiyi.


  • makinenin milleri  (21.02.12 19:19:12) 
kendin olacakların en kötüsüne hazırlarsan çok üzülmezsin sonunda ama iyisi de olursa daha çok sevinirsin.ama kendi kendine boş hayallere de kapılırsan sonra daha çok üzülürsün bence.şahsen ben böyle davranıyorum ve bende de hayır diyememe diye bir durum var


  • qweqwe  (21.02.12 19:22:56) 
Olması gereken "Karşındakinin verebileceği en olası tepkiye göre hareket etmek" hatta bununla kalmayıp "Diğer olası tepkileri de analiz etmek, göz önünde bulundurmak.". Sosyal fobiden çok karamsarlık oluyor bu.


  • Harpp  (21.02.12 19:24:37) 
evet karamsarlık. buyrun beni mi çağırdınız ? :)

her zaman her olayın en kötü sonucunu düşünmeyi felsefe edindim ben. mesela kavga mı ettik, herkes "olm o der ki çok kötü dedin, ben de derim ki özür dilerim onu demek istememiştim, o da tamam affettim der." ben öyle düşünmem. nerden biliyorsun affedeceğini pezevenk ?

basit bir örneği de lisede vardı, her sınıfta vardır mutlaka bunlardan. sınavdan sonra çıkar hesaplar, "hoca şurdan 2 puan daha verir ya bence." diye. lan gavat yanlış yazmışsın neyine verecek ? vermezdi zaten. hoca bana sorardı kaç bekliyorsun oğlum ? olasılıkları düşünürdüm (hoca söyledi varsayıyoruz cevapları) hocam en kötü 72, en iyis 84. ama siz 72 duyun. derdim. öbürü de gelir "hocam 80-90 arası bir şey bekliyorum fazla puan kırmadıysanız." der, 75 alır.

en sevmediğim çeşittir amk iyimserlik. şunu unutma, iyimserlik=hayalperestlik, kötümserlik=gerçekçilik.

@qweqwe, ağzını yiyim senin. :) harikasın panpa aynısını dedim.
  • zaraeta  (21.02.12 19:29:26 ~ 19:32:59) 
karamsarlık değilde realistlik diye de bakılabilir


  • qweqwe  (21.02.12 19:31:33) 
yalnız bu durum, aman bana çıkış yapılmasın, üzerime gelinip eleştirilmeme sebep olmasın, zor duruma düşmiyeyim refleksiyle çekiniklik yaratmaz mı?

hep karamsarlık üzerinde durulmuş, o da vardır mutlaka.
  • kaotik notral  (21.02.12 19:34:42) 
Yarattığı tek çekiniklik hayata dair olur herhalde. Sonuçta üzülmemek için çabalamanın bir manası yok. Zira üzülmemek için çabalayıp ip üstünde yürümek, hayatımızı ona göre şekillendirmek oldukça saçma geliyor bana. Zamanla üzülmek insanın en büyük korkusu haline gelir, bu da çıkılmazı zor bir hal yaratır. Hayatı hayat yapan zaten arada sevinmek, üzülmek. Ve üzülmemek için çabalamak yerine, mutlu olmaya çalışmak olması gereken. Sonuçta üzülmediğimiz her an mutlu değiliz ki. Kim ot gibi yaşamak ister, zerre üzüntü duymadan ? Şahsıma göre en mantıklısı olasılıkları düşünerek hareket etmek, en iyisi ise istediğin gibi hareket etmek.
İyimserlik= Hayalperestliktir, evet ama kötümserlik= gerçekcilik değildir. Hayalperestlik ise yeri geldiğinde iyi bir şeydir.

  • Harpp  (21.02.12 20:05:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.