[]

Kpds

ingilizce seviyesi upper intermediate'i bitirmiş, gramer olarak pek sorunu olmayan fakat kelime bilgisi çok üst düzey olmayan birisiyim.

mayıs kpds sınavından minimum 70 almam gerekiyor da 3 ay var önümde şimdi çalışmaya başlasam bu süre yeterli midir?

nasıl bir çalışma yolu izlememi önerirsiniz, özellikle kelime açısından?


- elimde ahmet akın ve cesur öztürk'e ait 1'er kaynak bulunmakta.

 
(geçen gün benzer bir konuyla alakalı olarak duyuru kullanıcılarından birine mesaj atmıştım, aynısını kopyalıyorum buraya da). önerim bol bol kitap okumanız (duruma göre stage'li kitaplar veya romanlar). okurken her kelimenin anlamına bakmayın, o zaman hem sıkılırsınız hem de kelimenin anlamını cümleden çıkarabilme yeteneğiniz gelişmez (ki kpds'de en işinize yarayacak yetenek bu, emin olabilirsiniz). tabi hiç sözlük kullanmayın demiyorum, o zaman kelime öğrenemezsiniz, ama sayfadaki her bilmediğiniz kelimeye bakmak yerine gerçekten önemli olduğunu düşündüğünüz bir iki kelimeye bakın, ya da okurken bilmediklerinizin altını çizin, bitirdikten sonra bakarsınız. Okumaya ilk başladığınızda zorlanabilirsiniz, ama ilk birkaç sayfa sabrederseniz gittikçe konuya hakim olup kitabı anlamaya başladığınızı fark edersiniz. önce kendi seviyenizde bir kitapla başlayın, sonra seviyeyi gittikçe yükselterek ilerleyin. Bir anda yüksek seviyeden başlarsanız anlamayıp sıkılırsınız, çok kolay olursa da bir şey öğrenemezsiniz. Bu arada kelime çalışması yapacaksanız şu yöntemi tavsiye ediyorum, üniversiteye hazırlanırken (dil bölümü) matbaadan küçük beyaz kartonlar bastırmıştık biz arkadaşlarla, onların bir yüzüne ingilizce kelimeler, arkasına türkçelerini yazıyorduk, çok faydasını görmüştük. Liste yöntemi iyi değil, çünkü insan bir süre sonra listeyi ezberliyor.


  • edoras  (16.02.12 12:59:27 ~ 13:00:57) 
-internette yapılacak kısa bir araştırma sonucu kpds ve üds de çıkan yaygın kelimeleri bulabilirsiniz.

- ingilizce sınav teknikleri diye bir kitap var.sanırım ahmet akın idi yazarı. o kitapta gerçekten sınavda işinize yarayabilecek güzel püf noktalar var.bazı soruları kalem kıpırdatmadan dahi çözüyorsunuz.

ben de daha yeni çalışmaya başladım.olmadı buradan paslaşırız artık
  • mcsword  (16.02.12 15:11:28) 
  • compadrito  (16.02.12 15:13:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.