[]

peygamberimizin ticaret hayati

soracagim soru kitaplarda pek fazla detayli yazmaz o yuzden bende bulamadim aradigim sorunun cevabini kitaplardan.Sorum su arkadaslar: peygamber efendimiz hz.Muhammed s.a.v in ticaret yaptigini biliyorum.40 yasina gelince peygamber olduktan sonrada ticaret yapmaya devam etmismidir?yoksa sadece peygamberlik vazifelerini mi yapmismidir?




 
rivayet odu ki; peygamberlik iddiası sonrası mekkenin önde gelenleri peygambere para mal mülk ve itibar vaadetmişler , o da bir elime güneşi diğer elime ayı koysanı davamdan vazgecmem demişç. yani pek para pul derdinde değil , zaten eşi de varlıklı birisi. tivarete zaman ayıracak durumda değildi genel sorunlarla ilgilenmekten.


  • kennym  (06.02.12 23:04:30) 
evet etti, ilk karısı da tacir zengin bir kadın. ticareti katladı bı nevi.


  • bryan fury  (06.02.12 23:06:02) 
@bryan fury kaynak verebilirmisin acaba?


  • same  (06.02.12 23:15:27) 
şöyle bir hadisi vardı:
cesaretin onda dokuzu ticarettedir. ticaret yapınız.

  • 9kuyruklukedi  (06.02.12 23:28:06) 
hayır yapmadı, hicret sonrası medine site devletine devlet başkanı olarak göçtü zaten. bundan sonraki geliri hediyeler ganimetler ve vergilerdi. devletin bütçesinin yani beytül malın içinden kendi evinin geçimini de sağladı. bir gecekonduda oturdu. hatta bir hadis var çok süslü değerli bir kral/aşiret reisi giysisi ganimet alınınca kendisine bu kalmış. bunu bir süre giymiş de, şimdinin zenginlerinin şaşaaya aşırı zenginliğe dair tek mesnetleri bu haber. kadın erkek köleler edindi savaş ganimeti olarak. bunların içinden bir kaç kadın ile evlendi. evlendiği kadınlar ayşe hariç 50-60 yaşında bazısı çocuklu dul kadınlardı.


  • ensar  (07.02.12 05:07:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.