[]

Yurt Dışı Eğitim & Celta

Selam arkadaşlar. Soru benim için değil, kız arkadaşım için.

Bir üniversitede İngilizce okutman olarak çalışıyor ve donanım için birkaç sertifika almak istiyor. Bunlardan biri CELTA. Şimdi, soru şu:

CELTA'yı Türkiye'de alıp İngiltere'de normal bir kurs mu görse, yoksa 2 ayrı kurs için uğraşmayıp CELTA'yı direkt olarak İngiltere'de mi alsa? Asıl sorunumuz bu.

Celta'yı orada aldığını düşünelim. Nerelerde alabilir? Bell var, Edinburgh var, Beet var bizim bildiklerimiz. Kurs ücretleri sabit zaten. Geneli 1000-1300 pound arası değişiyor. Ama kalacak yer tam bir sorun. Nerede, nasıl kalmalı. Aile yanı, tek kişilik oda, yarım pansiyon tercihimiz.

Celta'yı Türkiye'de aldı diyelim. ITI İstanbul'da mı alsın yoksa British Side'da mı? Hangisi daha iyi? Ve Celta'yı burada alırsa yurt dışında hangi eğitimi görebilir? Hangi sertifikaları alması ona ilerisi için faydalar sağlar? Hem eğitime kattığı değerler hem de kazanç ve gelecek iş imkanları açısından.

Eğer aklıma başka sorular gelirse eklemeye çalışırım. Eğer CELTA hakkında bir fikriniz yoksa bile sadece İngiltere'de dil eğitimi hakkında bilgi verebilirseniz bile sevinirim. Ama eğitimin bir öğretmen için olduğunu da hesaba katmak gerekiyor.

Son soru ise planlama yapabilmemiz için hangi Yurt Dışı danışmanlık şirketine gideceğimiz üzerine. Beşiktaş'ta onlarca var. Hepsini tek tek dolaşıp uzun uzun bilgi alma süreci çok düşündürüyor bizi. Tecrübesi olanların direkt yönlendirmesi bu süreyi baya bir kısaltır.

Şimdiden teşekkürler. Yardımcı olmak isterseniz sözlükten de iletişime geçebilirsiniz.

Not: Moderatörlerden ricam; çok yakın zamanda planlama yapmamız gerektiği için bir süre üstte kalması bizim için çok çok iyi olur.

 
Size tavsiyem Malta Adasi. Cok daha ekonomik. Tüm dünyadan yüzlerce kisi ingilizce egitimi icin Malta ya gidiyor. Ingiltere de yasamak bile basli basina cok pahali.

www.studycelta.com
  • caks  (06.02.12 21:56:51 ~ 22:20:30) 
EF filan gibi dil okullarını Türkiye'de satış şubeleri var, git bir danış istersen. Sana ayrıntılı nerelerde nasıl bi program bekliyor diye anlatıyorlar.


  • mccormick  (07.02.12 03:10:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.