[]

bar & gece hayatı

Başıma gelen bir olayı örnek olarak göstereyim,

İş çıkışı arkadaşlarla bara gittik, şu asmalıdaki göt göte olan müzikli dans mekanlarından. İçerisi gayet kalabalık klasik ortam, etrafı kesmece, bir iki ilgilenecek birilerini görmece.

Konuşsam mı konuşmasam mı muhabbetinden sonra, ehh be kim uğraşacak dediğim hatun kişiyi, başkasının kucağında görünce nevrim döndü (tamamen, neden ben konuşmadım lan olayından kaynaklı). Bildiğin kendimi yumruklayasım geldi.

Daraldım, sorayım dedim. Bu tip bar ortamlarında Türkiye'nin durumu nedir?

Klasik olarak kafamdaki imaj, ya senle konuşur ilgilenir, ya seni tersler, ya konuşur ve ilgilenmez, ya da işin rengi tatsızlaşır ve beni rahatsız ediyor diyaloğundan seni dışarı atarlar. Ya da son olarak erkek arkadaşı mekandadır, ve kavga çıkar.

Sırf kafamdaki bu düşüncelerden dolayı, tek duran bir hatun kişisinin yanına gitmekte kararsız kalıyorum. Bu gece, 2 dakika sonra başkasını görünce hatunla, dedim birşeyler yanlış.

edit: hadi oldu diyelim, bunun eve gitme (karşı taraf isterse, ki bütün geceyi dans ederek geçirip, öptüm bay diyen tipler de olabiliyor maalesf) muhabbet var, ki aileyle yaşayınca işler azıcık daha renk değiştiriyor. Her ne kadar ailem sorun etmese de (benim görüşüm) karşı taraf için bu durumun uygun olup olmaması yine beni ikilemde bırakıyor. Karşı taraf tek kalıyor da olabilir, hadi herşey süper eve gidelim deseni kafadan 30 dakika yolda geçiyor, o da ayrı dert

 
bir kadın olarak cevaplayacağım bu sorunu. hatundan hatuna farklılık gösteriyor olay.
hatunun erkek arkadaşının orada olmasını da geçtim, kız kıza çıkıp da birileriyle tanışma amacı gütmeyenler de olabilir gayet.
hatun da sizi kesmiyorsa, bence konuşmayın.
aranan hatun kendini belli eder zaten bir şekilde. ama neyi aradığını anlamak konusunda pek kesin belirtiler vermeyebilirler. işin o kısmı da var.
  • honeybunny  (04.02.12 02:46:02 ~ 02:46:21) 
edit'i şimdi gördüm. barda tanışılan kişiyi aileyle yaşanılan eve götürmek uygun olmaz. bence. hatunun had safhada kaygısız olması lazım herhalde. gene de kesin yargılara varmak zor. kişiye bakıyor işte, tabii sizin ailenize de.


  • honeybunny  (04.02.12 02:50:49 ~ 02:51:43) 
bara içip eğlenmeye git.


  • cro magnon  (04.02.12 02:52:00) 
kendi açımdan gördüğüm ve bildiğim kadarıyla anlatayım, 2 hatun olarak gelip biri arazi olup (arkadaş ya da tanıştığı başkasının yanına gidip) öbür arkadaşını tek bıraktıktan sonra, tek kalan kişinin sırtını bara dayayıp etrafa bakınması, bana aranma (kötü anlamda değil) işareti olarak geliyor.

Barın dibine kadar gidip, yine bir iki kere göz göze geldiğim halde bu tip bir interaksiyon bana yeterli gelmedi. Ha muhtemelen asıl olay "merhaba" demekle başlayacaktı ama kafamda yukarda yazdığım herşey alt alta akınca, o merhabayı demedim. İşin en kötü tarafı ise, öpüşüp dans ettiği elemanla orada mı tanıştığı yoksa daha önceden tanıdığı (erkek arkadaşı belki) biri olup olmadığını bilememek
  • bonjurkes  (04.02.12 02:52:39) 
sanırım sizin bu tür bir tanışmadan ne beklediğiniz de önemli.
one night stand düşünüyorsanız, ne tepki alacağınızı çok da kafaya takmamanızı öneririm. neticede orası bar, hemen herkesin kafası güzel ve o kişiyi muhtemelen bir daha görmeme durumu da var. tanıdığım hiçbir kadın da kendisine sadece "merhaba" diyen bir kişiyi sarkıntılık etti diye dışarı attırmaz.
daha yoğun bir iletişim kurmayı planlıyorsanız, 2 dakika sonra henüz tanıştığı biriyle öpüşüp elleşen hatunu kaçırdığınıza da üzülmeye değmez. depresyonda olup gecenin sonunda platoniğini arayacak olması veya one night stand istiyor olması muhtemeldir. o da gene birinci bahsettiğim şeye götürür.

çok düşünmeye de gerek yok bence bunların üstüne ya. spontane oluyor genelde her şey.
  • honeybunny  (04.02.12 03:00:56) 
abicim ne olacak yani bardasın tabii ki gidip konuşacaksın eğer erkek arkadaşı da ordaysa ordadır yani hepi topu hop noluyor falan yaşanır sonuçta barda tek başına ve arada bir sana bakan bir bayan var o kadar çekinecek bir şey yok.hiç mi birşeyler içip rahatlatmadın kendini bu olaylar esnasında?


  • bushido77  (04.02.12 03:01:30) 
barda kasinan kizlari tespit diye bilim dali var duymadin mi..
saka bi yana biraz tecrube biraz EQ galiba.. bana da oluyor bazen.. takma.. show must go on

  • mustancu  (04.02.12 03:04:48) 
one night olayına pek de sıcak bakan birisi değilim, en azından bu tip konularda gereğinden fazla seçici olan biri olduğumu düşündüğüm için, dikkatimi çeken kişiyi tek gecelik ilişkiye kurban etmek bana pek sıcak gelmiyor. Maksat tek gecelik ilişki olsun, leş olsun farketmez durumunda değilim. Sadece Türkiye'de bu tip durumların nasıl olduğu hakkında çok fazla bilgim yok. Daha önceden barda birileriyle tanışıp birşeyler yapmışlığım da yok.

Yurtdışındayken muhtemelen yapancı olmanın avantajıyla merhaba dediğim biriyle 2 aya yakın sadece seks odaklı bir ilişki yaşadım. Onun dışında dans pistleri bana sıcak gelmedi, barda biriyle tanışmak konusunda da dediğim gibi, burada hiç denemedim, ondan dolayı tam olarak neler olabileceğinden emin olamıyorum

@bushido, bolca içtim, işyerinden arkadaşlarla kalabalık gidince de gayet eğlenceli oldu ama işte o sırada ilgim başka bir hatun kişiye kayınca, o da şans eseri, dibime kadar gelip muhabbeti açan fakat yanında bulunan 2 erkek tarafından sanırım kuytu köşeye uzaklaştırılan bir hatunla oldu. Zaten o işden umudu kesince, kafamı öbür tarafa çevirdim ve dediğim olayı gördüm. Ah ulan ah dedim yani :)
  • bonjurkes  (04.02.12 03:05:16 ~ 03:07:35) 
kacan balik buyuk olur psikolojisi :D kanka o kiz agda yapmamisti soyliyim :D
soyle 3-5 kere daha basina gelsin hele.. Koy ..tune rahvan getirsin dersin

  • mustancu  (04.02.12 03:11:20) 
ne yapıyoruz? İçten yanmalı motorlardan uzak duruyoruz. onlar son çare. Hiç kendimize kızmıyoruz. Az biraz tilivizyon izleyelim cağnım...


  • skywalkeremre  (04.02.12 03:13:42) 
barda tanıştığın kızdan nolur lan :S


  • expressive  (04.02.12 09:07:43) 
hacı tek gecelik olsun diyorsan git konuş.
ama bardan kızı kaldırmak eve götürmek falan çok ters la,
taksimde bir sürü apart otel var oralara götürürsün.
barda adamakıllı bir ilişki arıyorsan eğer her duruma hazırlıklı olacaksın.
sana kızmı yok hacı diyerek senin morali tamamlayayım.
  • seyduna6687  (04.02.12 09:23:08) 
3 hafta önce arkadaşla senin tam böyle bahsettiğin bir yere gittik (yer:ankara)

içeri girer girmez 2 kız gördüm. kızlar bize bakıyor ama belli belirsiz. açıkçası tipler pek çekmedi beni. kızların arkasında 3 tane keko. kulağında küpe olanı yırtık pantolonlu kekolardan. modern keko. barda oturan kızları resmen taciz ettiler. diplerine girip oynamalar, tatlı tatlı laf atmalar. en sonunda aralarındaki en kötü tip birinin yanına gidip muhabbet etmeye başladı. kızın çocuğa duruşundan skinde bile olmadığı belli. ama çocuk çok ısrarcı. sürekli bir şey anlatıyor meddah gibi. sonra biri de diğerini kaptı. o da bir şey anlatıyor. bize göre kızlar onlardan içkileri içip siktiretmişlerdir. bence kesin öyle. ama bir şekilde tanıştılar işte adamlar. istersen oluyor. arsız ve çenebaz olacaksın. özellikle arsız.

bir de ankara'daki kızlar çok kezban. yabaniler. istanbul'da yaşadığım zaman çok farklıydı. çünkü orada kafalar çok farklı. kızlarla muhabbet edebiliyorsun. tanışmaya açıklar. illa ki bir şey olacak düşüncesi yok. bu güzel bir şey. burada o bile yok. kızlarda tam bir kasaba kafası hakim.
  • atmosphere  (04.02.12 10:29:47) 
one night stand kızından ilişki çıkarmaya çalışmak dünyanın en sikten işi. evde oturup mayın tarlası oyna daha huzurlu uyursun yani :) diğer yandan bence de bu işler spontane, birden gelişiyor nası oluyosa.


  • roket adam  (04.02.12 11:07:50) 
@atmosphere; kesinlikle katılıyorum. Ankara'da kızlar sırf fotoğraf çekip facebook'ta albüm yapmak için dışarı çıkıyor.

dediğin gibi arsız olmak lazım. (senin deyiminle) kekolarla çok takıldım işi biliyorlar. o kızlarla emin ol hala takılıyorlardır. :)
  • nickini vermek istemeyen uye  (04.02.12 14:32:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.