[]

Her İngilizce konuşulanları anliyormusunuz

İngilizceyi yalamis yutmuşlar, hocalar, üstatlar;
Turkceyi konuşur gibi ingilizceyi konuşmak okumak anlamak imkansız gibi geliyor.yani anlatmak istediğim ingilizceyi ya İngilizce konuşulan ülkede doğmak yada küçüklükten o egitimi almış olmak mı gerekiyor.yurtdışına veya dil
Okuluna gitmek bahsettigim ingilizceyi öğrenmek icin yeterlimi(bence değil).bahsettigim İngilizce icin sanırım o dilin ulkeninde kültürünü demi öğrenmek gerekiyor.amerikan ing ile İngiliz ingilizcesi yada avusturaladaki elaman ile canada dakı elemanın birbirlerini anlama anlaşma olayı aynı değil dimi?


 
günlük konuşmaları birkaç ay ingilizce konuşulan bir yerde kolayca anlaman ve haliyle konuşman mümkün oluyor. daha profesyonel ingilizce için üstünde çabalamak gerekiyor yıllarca. bilimsel bir konudaki ingilizceye hakim olmak için o konu üzerinde yıllarca çalışmak filan gerekebiliyor. aynı şekilde bazı konular, örneğin filmlerdeki veya kişiler arasındaki espriler her kültürde o kültür sahibi kişilerce anlaşılabilecek ve bilinebilecek referanslara atıf yapabiliyor dolayısıyla o kültürün içinde yine oldukça zaman geçirmiş olmak gerekiyor. her bölgenin şivesi farklı olabiliyor, örneğin karadeniz ağzı, istanbul ağzı, ne bileyim egeli ağzı, doğulu ağzı.. yeri geliyor ki bu insanlar bile birbirlerinin anlamadığı kelimeler kullanabiliyor konuşurken, aynısı her dilde olduğu gibi ingilizcede de var. ama bir süre sonra kulak yavaş yavaş alışmaya başlıyor farklı şiveler duydukça. amma yazdım beh! ama atlamışım, okul sormuşsun. hiç temeli olmayan insan 4-5 ayda baya baya konuşup anlamaya başlayabiliyor, iyi bir temeli olan insan için de bu süre yeterli ama daha sonrasında pratik yapmak şart her türlü unutmamak için. 1 yıl yaşasan baya hakim olursun ama özellikle konuşmalara.


  • in vino veritas  (22.01.12 23:21:07 ~ 23:22:40) 
şimdi anadil gibi ingilizce konuşmak için (bence) yurt dışında bir kaç sene kalmak gerekiyor. he kalmadan anadil gibi konuşabilen hatta daha da ötesinde bir sıradan amerikan ya da ingiliz vatandaşından daha iyi bir seviyede olabilmek için iyi bir eğitim almış olmak yeterli. ayrıca kendini geliştirmek de. ama aksan konusu mesala yok abi biz türkler beceremiyoruz aksanı. yani senelrce ingilterede yaşamış bir türk çok rahat belli oluyor. misal ben arkadaşlarım baya sever çok iyi imitate ederim aksanları, özellikle ingilizlerin aksanını. ama iş konuşmaya geldiği zaman kütüğüm kütük.

ayrıca önümde çok iyi iki örnek var oda arkadaşlarımdan biri kanadalı dieri ingiliz. ve arada mesela kendi ülkelerindeki slang ya da ne bileyim espirilere geldiklerinde anlıyabiliyorsun aradaki farkı.

mesela kanadalı arkadaş bir kaç ay önce doksanlarda kanada ve amerkada falan kullanılan slan listesi gibi bişey yolladıydı. yani bu listeyi bir ingilize versen açıklamaları çıakrsan neyi enrde nasıl kullanacağını anlayamaz. ama oturup da bir ingilizin bir kanadalıyı ya da bir avusturalyalıyı anlayamama gibi bir durum mevzu bahis değil. he salak amerikalılar ingilizleri ya da avusturlayalıları anlayamayabilir (bilmiyorum bişey demek istemiyorum) bişey diyemeyeceğim o konuda. ama benim gözlemlediğim durum böyle.
  • cedric tweedledee  (22.01.12 23:27:58) 
İsim gereği bende ingilizceyi sürekli kullanıyorum(daha cok yazışma yapıyorum) ama öğrenmek istediğim İngilizce daha cok biz kendi icimizde nasıl türkce konuşuyorsak ingilizceyi de o sekilde konuşup anlamak.ama dedigIniz gibi bende birçok şivenin lehçenin olduğunun farkındayım.sonra aklıma su soru geliyor Türkiye'de doğup güzelim türkçemize hakim olup İngilizce öğrenmek mı yoksa bu olayın tersini mı tercih edersiniz?


  • Bysb  (22.01.12 23:36:07) 
Yegenim bir yıl ingilterede dil okuluna gitti dondugunde ki basarili bir heriftir çaliskandir filan ama beceremedim en az bir kaç yıl yaşamak lazim dedi.gunluk konusmayi bile zar zor goturuyordu simdi iyice geriledim diyor.

Kuzenim Yuksek lisans icin amerikaya gitti onun soyledigi en az 3 yil burada yasamadan bir sey bekleme seklindeydi.

Benim gorusum eger robert gibi bir okulda baslamadiysan yani 10 yaş civari ciddi bir egitim ile diyorum bu is olmuyor.
  • su aygırı  (22.01.12 23:48:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.