[]

computer science'tan az buçuk çakan herkes fikir verebilir sanıyorum ki

sabahtan beri essay yazıyorum, midem bulandı, başım döndü. sabaha kadar yapmam gereken nice ödev var. biri de şu.. aşağıdaki konular hakkında 1000 kelimelik bir essay yazmalıymışım. işin garibi konuların büyük kısmı hakkında bilgi birikimim sadece çat pat tanımlarını verebilecek seviyede, essay yazmak şöyle dursun. sizce hangisine en rahat yazılır ve ne yazılır? teşekkürler şimdiden.

----------------------------------------
* Should individuals have the right to "delete" their information from Social Networking sites, such as Facebook? Is it even possible?
* Making huge data sets (such as census data or national health records) publically available has obvious commercial advantages, but also grave social risks. Is it possible to obtain the benefits without disadvantaging anyone?
* Should computer engineers be licensed in the same way that doctors and lawyers have to be?
* When software fails, who should be responsible? The programmer, the company, management, or perhaps the program itself?
* WikiLeaks has demonstrated both the difficulty of keeping information private and the force that governments can exert in their attempts to do so. Should engineers designing future Internet systems allow for more openness or more control?
* Incorporating games into the computing curriculum seems like a way to encourage students to learn about computers and so reduce falling admissions. Or is it just a waste of time?
* What's wrong with OOP? What will the next software engineering paradigm look like?
* Traditional software development relies on the so-called waterfall model: requirements, design, test, distribute, maintain. Newer, "agile", methodologies suggest this is too strict. Compare and contrast.
* Traditionally we design and write the code, then we test it. Test Driven Design (TDD) suggests it is better to write the tests first, then the code. What are the pros and cons?
* Why is developing programs for smart phones difficult? What alternative approaches are there?
* Cloud computing. What is it? How does it compare to other forms of computing?
* How are multi-core processors changing software engineering? What approaches to writing software for multi-core processors are currently under investigation.
* What new storage technologies are under development and how will they impact the architecture of our computers?
* Is Quantum Computing really any different than conventional computing?
----------------------------------------

 
* When software fails, who should be responsible? The programmer, the company, management, or perhaps the program itself?

farklı failure çeşitleri üzerinden her biri sorumlu tutabilirsin, yazı uzamış olur.
  • leylak sarabi  (25.12.11 00:37:47) 
* What's wrong with OOP? What will the next software engineering paradigm look like?
a kadar bütün sorular sosyal sorular. pek de bilgi birikimi gerektirmez.
güzel konularmış yalnız, beğendim.
  • natnan  (25.12.11 02:07:59) 
katılıyorum. ilk baştakilere diğerlerinden daha çok emek harcamak lazım ama. dün sabah bu saatlerden beri aralıksız yazı yazıyorum, bünyem kaldırmaz bir de uzun uzadıya oop'den önceki sorulara yoğunlaşmayı. "cloud computing" kolayıma geldi de başladım şimdi. bildiklerimi söylesem ve bir iki kaynakla süslesem yakalarım kelime sınırını muhtemelen. tavsiyeler için çok teşekkürler ikinize de.


  • jack of hearts  (25.12.11 02:49:01) 
cloud computing hakkında yazıcam ben konu hakkında az biraz bilgim var tamamen öğrenmiş olurum. 2 tane başka essay bulması var ama referans göstermek için. kolay gelsin ikimizede


  • jedilance  (25.12.11 17:27:06) 
e google scholar.. :) yorulmaya gerek yok.


  • jack of hearts  (25.12.11 21:38:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.