[]

hakimlik ve savcılık sınavı

evet bu sınav nedir ne zaman yapılır katılım şartları nelerdir? buna girmeye hak kazanmak için kpss ye girme şartı var mıdır? bi zahmet aydınlatın be abilerim. birde bu sınava nasıl çalışılır nasıl kitaplar önerirsiniz.




 
biri adli diğeri idari hakimlik olmak üzere yılda 2 defa yapılır. geçen yıl danıştay tarafından iptal edildiğinden en son mart ayında yapılmış olması lazım. genelde başvurusu eylül-ekim aylarında sınav ise aralık ve ocak ayında yapılıyor. yazılı sınav sadece ankarada yapılıyor. başvuru formları adliyelerdeki bakanlık bürolarından temin edebilirsiniz. duyuru ve şartlarda zaten orda yazar. her yıl ortalama 100 idari, 200 civarı da adli hakim alınır. ama şu an hakim açığı fazla olduğundan kontenjan artırılabilir.

yazılı sınavdan en az 70 almak gerekiyor. 70 ve üzeri alanlar sözlü mülakat için ankaraya çağrılır. yazılı sınav oldukça zor, genelde alınacak kişi sayısında çok az fazlası sınavı geçebiliyor. adli hakimlik sınavına girmek için hukuk mezunu olma şartı var. idari hakimliğe hukuk, kamu yönetimi, iktisat ve işletme mezunları da girebiliyor.

hazırlanmak için piyasada birçok kitap var. istanbuldaysan sahaflar çarşısından genel kültür bölümü içinse kpss sınavı kitapları ile hazırlanılabilir. kpssye girme şartı yok. sınav tarihleri ve sonuçları adalet bakanlığının sitesinde yayınlanıyor. hukuk bölümü sorularını ankara hukuk hocaları hazırladığından o okul hocalarının kitaplarından çalışmak daha yararınıza olacaktır.

not: çok çalışman lazım :)
  • aptallarin pin kodu  (20.07.08 17:42:49) 
yılda 2 defa yapılmıyor, her sene değişiyor orneğin bu sene 4 tane yapılacak.. 2si halihazırda yapıldı ve 30kasımda idari hakimlik ve 20 aralıkta da da adli hakimlik sınavı var.. bu sınavlar için istanbul ve ankarada sınava hazırlık kursları var.. belki izmirde de vardır emin değilim.. sınava gireceksen bu kurslara kayıt olmanı öneririm çünkü kurslarda adamlar sana neredeyse cıkacak soruları falan soylüyorlar.. kursa girmeden kazanmak çok zor, bi ark. vardı; marmarayı 4 yılda bitirdi(büte kalmadan) parlak bir öğrenciydi ama 50 puan bile alamadı sonra oturdu 8ay calıstı 65 puan alabildi..
kurslarda dersler cok hızlı ilerliyor 4hafta falan sadece anayasa var sonra3-4 hafta idare ondan sonra da ceza vs. diye gidiyor.. senin anayasayı evde 4 haftada bitirmen imkansız cünkü finallere calısır gibi calısmak yetmiyor.. heryerden soru gelebiliyor ve tuzaklı sorular oluyor.. ayrıca nasıl olsa test bilmediğim soruları mantığımla yaparım deme bilgi olmadan mantık bir işe yaramıyor, yanlış yapıyorsun..
ben de eylülde bütlere girip mezun olacam sonra da kursa gidip 2009daki sınav için hazırlanacam.
eğer kursa gitmeyi düşünüyorsan 2008deki sınavlar için olan kursların pek çoğu geçen hafta başladı bile.. ben bir tanesine yazıldım ama ders programı çok ağırdı ve kendi bütlerime çalışamayacağımı anladığım için kursu bırakıp bütlere çalışmaya başladım...
eğer sen de benim gibi bu sene eylülde falan mezun olacaksan 2008i bırak 2009un sınavlarına kasmaya çalış..
ayrıca şunu da ekleyeyim çok zor olan yazılı sınavı geçsen bile malesef mülakatta torpil dönüyor.. torpilsizsen imkansız değil ama gerçekten çok zor...
  • zubundy  (21.07.08 11:50:03 ~ 11:54:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.