[]

türkiye'de neden "genç"lere hitap eden bir parti yok?

ya şu şafak pavey'in konuşmasını izlemiştir çoğu kişi. kadın sadece söylenmesi gerekeni söyledi ama uzun süredir kimse bunları söylemeyi akıl edemediği için olsa gerek söyledikleri ses getirdi. dinlerken hepiniz demediniz mi "ben de tam bunları düşünüyordum lan" diye? o kadar badem bıyıklı ayının arasında söylediklerini anlayan 10 kişi çıkmışsa şaşarım. ya tamam aslında abartıyorum, farkındayım falan da deli olucam ben bu işe ya. bu ülkede şafak pavey'in bahsettiği sorunların çözülmesini isteyen yüzde 10'luk seçmen vardır, belki 15'lik vardır. niye bu insanlar bir araya gelip din ve milliyetçilikle harmanlanmış demode salak partilerden kendilerini kurtarmıyorlar? neden önde gelen akademisyenler, entelektüeller, yazarlar, ne bileyim hiç olmadı ssg namlı sedat kapanoğlu falan, bunlar bi araya gelip kendilerine hitap eden kitleyi gaza getirmeye çalışmıyorlar? ya hepimiz farkında değil miyiz elimizdeki mainstream partilerle bi yere varamayacağımızın? ülkeyi içi geçmiş dedelere emanet ede ede nereye kadar yau?

demeye çalıştığım, akp, chp, mhp, hepsi aynı yolun yolcusu bilmem farkında mısınız. fark yok bunların arasında. biçilmiş rolleri oynuyolar sadece, frp gibi türkiye'de siyaset.


 
kim ne derse desin bence yönetim tecrübe işidir. 35-40 yaşından küçük hiç bir insanın yeterli hayat tecrübesi olduğuna inanmıyorum.

hee godamanlara ben de karşıyım o ayrı.
  • fayfim  (15.12.11 23:45:35 ~ 23:46:02) 
@fayfim ya abi yaşta değil problem. vurguyu biraz yanlış yere yaptım sanırım. demeye çalıştığım çağı yakalayabilecek insanlara ihtiyaç olduğu. bizim başbakan hayatında toplam kaç saat internette takılmıştır sizce ya?


  • mistreated  (15.12.11 23:47:49 ~ 23:48:01) 
akp ilk kurulduğunda bahsettiğin partiydi işte.

akademisyenler
yeni fikirler
çeşitli siyasi yapılardan özenle seçilmiş bir kadro.
eski islamcı söylemleri terkettik gömlek değiştirdik, kendimizi geliştirdik diyen bir kadro.

11 sene öncesi sadece biraz ön yargısız olarak o döneme dair haberleri entryleri falan okursan göreceksin.

sonuç: sistem herkesi benzerleştiriyor.

kılıçdaroğlu da çok marjinal bir muhalefet tavrı sergiliyordu. son üç beş ayda düzen adamı olmuş görünüyor. ya da ben pek takip edemiyorum...
  • raa  (15.12.11 23:47:53 ~ 23:48:19) 
herkes kendi kusagını yetistirdigi icin sorun yok.yaslı genc farketmiyo..kafalar birbirinin kopyası


  • efendilik dizboyu  (15.12.11 23:48:45) 
niye bu insanlar bir araya gelip din ve milliyetçilikle harmanlanmış demode salak partilerden kendilerini kurtarmıyorlar?

el cevap: para, güç, vb dünyada en rahat iki şeyi satarsın 1.din 2.milliyetçilik her zaman para eder. hemde insan doğasına en uygun olan inanış biçimleridir.
  • genıus  (15.12.11 23:48:59) 
Senin-benim-sözlüğe ve/veya gençliğe hakim olduğunu sandığın genel daha muhafazakar "olmayan", daha açık düşünce sandığın kadar ülkeye hakim değil de ondan. Hatta gençlere bile hakim değil daha.


  • roket adam  (15.12.11 23:52:48) 
bir partinin kurulabilmesi için para gerekiyor. bir sürü hem de. önce parayla medya desteği satın alacaksın, sonra o medya desteğiyle parti tabanı alacaksın, sonra da başka paralarla örgütlenme kuracaksın.
sıfırdan parti kurmak sıradan vatandaş için imkansız yani. medyayı satın alacak kadar paranız yoksa yüzde 1 oy alan saçma partilerden ötesi olamazsın.
dolayısıyla ne oluyor? kurulan yeni partiler hep bir önceki partilerin devamı, bölünmesi, birleşmesi vs ile oluşuyor. kafa aynı kafa.
ya cem uzan gibi kendi medyan olacak ya da akp, chp vs. gençlik kollarına kayıt olacaksın işin özü :))
  • fayfim  (15.12.11 23:54:27 ~ 23:58:32) 
gelemiyolar cunku onlar yuzde 10(bnce daha azlar) ve yuzde 10 sindirilmesi cok kolay bi rakam.uzgunum ama o kesimdeki cogu aydının (!) tek yaptıgı sey konusmak. suan ulkenin basbakanın'da cok iyi hitap yetenegi var.halk acayip tav olmus durumda buna..


  • efendilik dizboyu  (15.12.11 23:58:48 ~ 16.12.11 00:00:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.