[]

yaz saati uygulaması

enerji bakanlığının bir isteği olmuştu "bu sene son kez ileri alalım saatleri bir daha almayalım" diye. şimdi sorulara geçiyorum:

1- bu olay kesinleşti mi?
2- son kez ileri alıcaz (ki aldık zaten) tamam da, peki bir kez daha geri alacak mıyız? yani bu karar kesinleştiyse/kesinleşirse son tahlilde türkiye saati GMT+2 mi olacak +3 mü?
3- yıl boyunca GMT+2 veya +3 olarak sabit kalmasının amacı nedir? avrupa da uyguluyor bunu gayet ve son derece mantıklı bir uygulama; bizim bakanlıktakiler acep neye akıl ettiler de bunu istediler?

 
artık değişmemesine yönelik bir windows güncellemesi bile çıktı uluslararası baabında ama türkiyede ne durumda bilmiyorum

www.microsoft.com
  • yuto  (18.07.08 12:42:54) 
bu teklif kabul edilmedi ki


  • sijwocaq  (18.07.08 12:52:11) 
onlar da kendi kendilerine gaza gelmemişlerdi. avrupa olan bir tartışmaydı zaten saatlerin artık ileri-geri alınmaması.
dünyadan bir farklılık olmayacak yani yine.
bence saat de gmt+2 olarak kalır. sonuçta Greenwich +2 olmaya devam edecek.
  • burfak  (18.07.08 15:44:18) 
thy nın itirazı sonucunda iptal edildi o.


  • bryan fury  (18.07.08 21:16:35) 
@burfak: "avrupa saatleriyle uyumsuzluk olur" gerekçesiyle karşı çıkılmıştı zaten bu teklife. yani avrupayla ortak bir saatleri sabit hale getirme politikası yoktu ortada. kaldı ki teklifin kabul edilmemesi de bunu gösteriyor, avrupa "biz artık saatleri değiştirmicez" dese mecbur aynı şeyi biz de yaparız..


  • oddity  (18.07.08 22:33:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.