[]

Nasıl tez konusu bulunur?

Merhaba,

Önümüzdeki dönem büyük ihtimalle bir bitirme tezi yazmam icap edecek. İletişim ve tasarım bölümünün reklamcılık alanında öğrenciyim. Dolayısıyla yazabileceğim alanlar çok geniş (reklam, medya, iletişim, sinema, prodüksiyon, ses tasarımı, vs.) ve ben bunların içinde kaybolmuş durumdayım. Tez yazmış insanlar nasıl bir konuya karar veriyorlar? Önce kaynak taraması yapıp sonra mı konuya karar veriyorlar yoksa tam tersi mi? Nedir bunun yolu?


 
Konuyu hoca verir genelde ama belki kafa çalıştırın diye sizden bir fikir ister. İlgilendiğiniz, hobiniz olan bir konuyla ilgili bir şeyler önerebilirsiniz. Yaparken de zevk alırsınız böylece.


  • sourlemonade  (11.12.11 10:45:25) 
Fazla uğraşmak istemiyorsan yök'ün tez sitesinden ilgili olduğun konuda yazılmış yüksek lisans ve doktora tezlerine ve onların kaynakçalarına bakabilirsin. Konuya karar veremediysen hangi alanda daha çok tez üretildiğine bakabilirsin böylece kaynak sıkıntısı çekmezsin.


  • aiclia  (11.12.11 10:48:07) 
konuyu hoca vermeyecek, biz birkaç konu bulacağız ve ona göre hocalar bizi yönlendirecek. önümüzdeki dönem sadece tez+1 dersim olacağı için özgün ve ilerde bana referans olabilecek bir iş çıkarmak istiyorum. o yüzden daha önce yazılmış tezlerin ışığında bir şeyler yazmak daha zor gibi geldi çünkü üzerine kendimce önemli bir şeyler koymayacaksam yazdığım şey reviewden öteye gitmez, öyle olsun istemiyorum.


  • kayranin kedisi  (11.12.11 11:15:45) 
bence önce biraz literatür tarayın. tezlere, makalelere bakın. zaten bunları incelediğiniz süreçte aklınıza farklı fikirler gelecektir. en zoru konuya karar vermek zaten :)


  • avonkatalogu  (11.12.11 11:27:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.