[]

Zyxel modem & torrent sorunu

Selamlar, benim Zyxel P-660HW-T1 v3 marka aldığıma pişman olduğum bir modemim var. Bunu ilk aldığımda da aynı sorunları yaşamıştım ama sonra bi ayarlar yapıp düzeltmiştim sorunu.
şimdi format attım ve aynı ayarları salak gibi bulamıyorum, ondan bir sorayım dedim.

torrent açıkken hız sürekli dalgalanıyor. önce maksimum hızda 1-2 dakika takılıyor, o esnada internete de iyi kötü ulaşabiliyorum. sonra 1 dakikalığına 0lanıyor hız, ve internet de komple göçüyor. sonra tekrardan normale dönüyor ve sonra yine bozuluyor.

internette rastladığım çözümlerde upnp özelliğini kullanın, port açmaya gerek yok falan demiş millet ama o özellikle de bi yere varamadım.
var mı tavsiyesi olan?

not: formattan önce port açmadan halletmiştim, o yüzden henüz port açma imkanım olmadı ama leş modemde o da sıkıntılı olduğundan bu işi modem ayarlarıyla kotarabilecek cengaver arıyorum.

 
Şimdi format attıktan sonra bozulduysa modemde değil bilgisayarında bir sorun var demektir. upnp ayarların ne durumda? bilgisayarda upnp etkin mi? ayrıca firewall torrent programına izin veriyor mu?


  • thefin  (06.12.11 16:58:05) 
aynı model bende de vardı. allahın belası sorunlu bir alet. arada kafasına göre bağlantısı kesilir, bir alet takarsın ip vermez. bir zaman sonra hiç ip vermemeye başladı. resetler, firmware upgrade/downgrade işe yaramayınca duvara patlatmıştım kendisini.


  • bira sisesi kapagi  (06.12.11 17:56:36) 
sorun modem ayarlarımda çünkü her formatta amele gibi böyle işlemler yaptırmaması lazım. herkes şikayetçi bu leş modemden zaten. bu cevapları görmeden dün bişeyler yapmıştım yine, sanırım düzeldi ancak bu sefer de laptoptan wirelessı göremiyorum.(asıl bilgisayarım masaüstü, ondaki sorun geçti yani)
upnp etkin, tek firewallum antivirüs programından, o da izin veriyor torrente. şu an evde değilim akşam laptoptaki problemle uğraşırım artık. cevaplar için teşekkürler.

  • sleth  (07.12.11 09:33:33) 
bende aynısını modemi kullanıyorum fakat şimdiye kadar bir sorun yaşamadım modemin güncel yazılımını indirip yükledim linki aşağıda dır. torrentte download yapıldığında internet bağlantısı göçüyorsa modem arayüz ekranında ağ> Ağ adres çeviricisi menüsüne tıkla karşına gelen sayfada Maksimum oturum açma sayısı yazan bölümdeki 512 değerini önce 2048 ya kaydetmezse 1024 yap ve kaydet sorunun giderilecektir.

Not: Aşağıdaki linkte modemi nerden aldıysanız kampanyadan alındıysa TTNET satın alındıysa KANAL klasörüne girip yazılımı indirin.

ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/MODEMLER/ADSL_MODEMLER/P-660HW-T1v3/Firmware
  • scandelos  (09.12.11 08:31:43 ~ 08:37:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.