[]

yurtdışında mba

3 senelik iş tecrübem var ve görüyorum ki kurumsal şirketlerde yükselmek için yurtdışında- özellikle abd- mba yapmış adamlar hep birkaç adım önde. adamın hangi okulda yaptığının önemi yok, sadece amerikada mba yapmış diye geçiyor.

mba yapasım var lakin o kadar param yok, taş çatlasa 15-20 bin dolar çıkar. toefl gmat kastırcam onlara para bayılcam ama yeterli puanı alamazsam yanarım onlara verdiğim paralara.

diyorum ki 3-5 aylığına abd ye dil kursu vb. bir programa gitsem belki arada iş bulur yaşam masraflarımı karşılar, aynı zamanda ing ilerleyeceği için kurs sonunda toefl gmat i halleder orda bir okula tuitiondan muaf olarak kabul alırım. bi tavsiye verin şu kardeşinize

 
Bu sene MBA için çok geç kalmışssınız zaten.. Bşavuruların kapanmasına az bir süre kaldı zira:(


  • zeynelali  (24.11.11 10:03:50) 
Dil kursu icin giderseniz orada calisamiyorsunuz, calisma izni lazim. Onun icin de is verene bir suru masraf ve burokratik is cikiyor, dolayisiyla genelde halihazirda calisma izni olan birilerini secmeleri daha yuksek olasilik.

Alternatif olarak Bogazici'nde Executive MBA de dusunebilirsiniz belki.
  • crown  (24.11.11 10:11:49) 
master için gidince de çalışma izni lazımmış zaten de diğer yapanlar gibi kaçak çalışsam lokantalarda falan iş bulmam zor mu olur?


  • ozmania  (24.11.11 10:28:56) 
mba yapanlardan ziyade bence kendini gösteren adamlar önde,bazi firmalar mba masrafini öderler,onlara gecin bikac sene calisin,sizi iyi bi mba e yollasinlar.


  • serabetan  (25.11.11 00:52:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.