[]

bir foto mak.ni en iyi nerede/nasıl öğrenebilirim kullanmasını?

kılavuz bana zor geliyor.

daha öğretici, daha zevkli bir yolu olmalı... bir makine aldım ama kullanmayı bilmediğim için henüz pek bi kullanamıyorum.


 
bascek.com


  • onur  (23.11.11 22:52:46) 
elinizdeki makinayı iyi tanımak için en doğru yol elbette kullanma kılavuzunu takip etmek. makinanın üst kısmında bulunan çekim modlarını (portre, manzara, enstantane öncelikli, diyafram öncelikli, vs) tek tek deneyip birçok fotoğraf çekin. hatta makinayı sabit bir yere koyup farklı ayarlarla aynı kareyi tekrar tekrar çekerek farkı görün. en güzel öğrenme yolu budur bence.

ben ilk makinemi aldığımda 1 hafta içinde 3000 civarında fotoğraf çekmiştim. internetten de fotoğraf makinesinin temel özelliklerini kurcalamıştım. enstantane, diyafram, odak uzaklığı, stop, iso/asa gibi temel kavramları iyi öğrenirseniz makinayı kullanmak da bir o kadar keyifli hale gelecektir. sözün özü, fotoğraf makinası kullanmayı öğrenmek için azıcık okuyup, bol bol fotoğraf çekmek gerekiyor.
  • oddity  (23.11.11 22:56:52) 
hala duruyor mudur bilmem ama fotokritik.com'da temelleri öğreten dersler vardı döküman halinde. google'a "fotoğraf dersleri" yazıp aratsanız bile bir ton materyal çıkar karşınıza. her okuduğunuzu deneyip "aaa evet ya, aynen yazıldığı gibi oldu!" derseniz sanırım aklınızdan çıkmayacak bir şekilde öğrenirsiniz.

örnek veriyorum, masanın üstüne eşit aralıklarla 3 cisim koyun. 3 elma olabilir mesela. en yakındaki elma fotoğrafın en solunda dursun, 2.si ortada, 3.sü ise en sağda. objektifin en geniş açısını kullanarak fotoğrafı çekin. ardından zoom yapın ve makinayı bir önceki duruma göre daha geriye koyun. yani 2 fotoğraf da aynı mesafeden çekilmiş gibi olsun. 2 fotoğrafta da en yakındaki elma üzerine odaklama (focus) yapın. şimdi 2 fotoğraf arasındaki alan derinliği farkını (arkadaki elmaların netliğini) inceleyin ve "anaa çok iyi yav" deyin. tebrikler, keyif almaya başladınız.
  • oddity  (23.11.11 23:04:40) 
çoğu şehirde fotoğraf kurumları vardır. bu kurumlara üye olduğunuz takdirde fotoğraf dersleri alma, fotoğraf etkinliklerine katılma fırsatı yakalamış olursunuz. bu kurumdaki insanlar genelde tecrübeli ve bilgilidir. aynı zamanda yardımseverdir. sorularınızı, merak ettiklerinizi yanıtlarlar.

www.tfsf.org
  • petrol kalemi  (24.11.11 00:15:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.