[]

flaşbellekleri,"donanımı güvenle kaldır"eylemini yapmadan çıkarsak,zararlı?

flaşbelleğe zararı olur mı? harici diskler için oldukça zararlı diye biliyorum. Ama usb bellekler, hani küçük olanlar, onlarda dönen büyük diskler olmadığı için belki çok önemli değildir diye düşündüm.




 
her ikisi için de donanım anlamında zararı yok. tek zararı veri güvenliği. çünkü "cache" denilen bir nane için (sözlükten bakar mısın yazmaya üşeniyorum sabah sabah) eğer "çıkart" demeden çıkarırsan cachede bekleyen yazılmamış bir veri varsa bu veri güme gider (yok olur) zaten windows bunu da "başarılı olamadı" falan diye uyarır. ama çıkart dediğinde önce bunu yazar (veya okur) ondan sonra bağlantıyı keser.
güvenli kaldır "hdd"lerde mekanik işlemi durdurmaz (belki kafayı park'a alıyordur ama artık hdd'lerde otomatik park var hatta park olmayan hddler var) o yüzden mekanik güvenlikten çok veri güvenliği için şart bu işlem.

  • ben smyrna  (22.11.11 07:03:05) 
hiçbişey olmaz belleklere . sadece kaydetmedigin ve açık bir dosya varsa bu veriler güme gidebilir , yani dosya acıksa pcye kaydedersin ama flash diskte yer almaz.
bunun dışında hiçbişey olmaz rahat ol ..

  • kennym  (22.11.11 12:59:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.