[]

duyuru'da "bağıntılı" aramak ne demek?

yani?




 
(git: 310874)

bağıntılı -> sort by relevance
  • demcan  (18.11.11 23:11:11) 
demcan sağolasın ama ben anlamadım hala. biri açıklayabilir mi?


  • yasakani  (18.11.11 23:20:45) 
en ilişkili sonuclar en üstte çıksın istiyorsan onu seçiyorsun.


  • MBrain  (18.11.11 23:24:15) 
iyi de ilişkili sonuç ne demek?


  • yasakani  (18.11.11 23:26:32) 
mesela "akşam" kelimesini aratmışsınız. bağıntılı sıralarsanız en başta en yakın kelimeyi içeren duyuruyu getirir. örnek:
1- akşam keyfi programı
2- bir bahar akşamı
3- arabanın yürüyen aksamı
4- aşkım baksana bana
5- ilk aşamayı geçemedim
  • thunder thunder thunder thundercats  (18.11.11 23:29:59) 
yani birebir yazdığınız kelimeyi içermese bile, o kelimenin çağrışımlarını (ya da yaklaşık yazılımlarını) sonuç listesinde göstemeye yarayan bir özellik.

arama yöntemini bilmediğimden detaylarını veremeyeceğim ama aşağı yukarı bu işe yaraması için orada. ne kadar başarılı olduğu da tartışılabilir.
  • demcan  (18.11.11 23:30:24) 
arkadaşlar şöyle sorayım o zaman:

şimdi bir yazar adıyla arama yapınca "bağıntılı" aramak neyi değiştiriyor? neye göre sonuçlar sıralanıyor?
  • yasakani  (18.11.11 23:35:28) 
aranacak kısım boşsa bir şey değişmiyor


  • thunder thunder thunder thundercats  (18.11.11 23:45:24) 
www.eksiduyuru.com

kullanıcı ismi: yasakani diye arama yaptığın zaman bağıntılı seçildiğinde, eğer duyurunun cevaplarında yasakani geçiyorsa onlar en üste çıkıyor, kalanlar da tarihe göre sıralanmış. Amaç aslında kullanıcıya olabildiğince en iyi sonucu verebilmek.
  • MBrain  (19.11.11 01:45:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.