[]

Yüksek Lisans Başvuru Sırası Farkeder mi?

Diyelim bir üniversite ilan etti, "yüksek lisans başvuruları 15-30 temmuz arasında" dedi. 15'inde belgeleri teslim etmekle 30'unda teslim etmek arasında bir fark var mı? Yani başvuru formu ve istenen belgeleri 15'inde verenin bir avantajı olur mu?




 
hangi okula başvurduğunuza göre değişebilir.
bazı okullar mülakata giriş sıralamasını başvuru sırasına göre düzenliyorlar.
mülakata en azından üçüncü sırada girmekte fayda var diye düşünüyorum. hem hocaların gazı alınmış olur hem de çıkanlardan sorular vs hakkında bir fikir edinebilirsiniz.
sıralamada böyle bir hadiseye girip girmediklerini enstitü yetkililerinden öğrenme şansınız olabilir.

şimdiden başarılar dilerim.
  • tannhauser  (30.06.08 15:06:06) 
mülakat sırasını belirleyici olmayabilir de olabilir de. benim girdiğim( ve kabul edildiğim) bir y.l. mülakatında, hocalar siz kendi aranızda kararlaştırın kim önce girecek demişti, bizde alfabetik gitmiştik 3. sırada ben vardım. iyi de oldu, neden? hocaların kafası bunalmıyo vs vs.
kabul edilmediğim bir başka mülakatta ilk gün beklemiştim, ama sıra bana gelmeden bugünlük bu kadar dediler. ertesi gün ikinci mi ne girdim. olmadı işte, hem motivasyonun bozuluyo hemde başka şeyler, kaygı falan.

  • margi kleinjan  (30.06.08 15:45:45) 
eger burs vs almayacaksan fark etmez, burs icin fark edebilir eger mulakat siralamasini basvuru sirasina gore yapiyorlarsa koc mba vs o sekilde yapiyor sanirsam.


  • 2pac  (01.07.08 14:09:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.