[]

Fethiye&Ölüdeniz&Ucuz ve Kaliteli Hotel

Takriben 6 kişi (sorulmadan/söylenmeden belirteyim, 2 tane 2 kişilik odaya ilave yatak kondurmak suretiyle (2+1)+(2+1)=6 denklemini hedefliyoruz), Fethiye-Ölüdeniz taraflarında ucuz ve kaliteli bir otelde (suyundan da koy) Temmuz ayının ortalarından itibaren 1 hafta süreyle tam pansiyon tatil yapmak niyetindeyiz. Kelle başı günlük 50 YTL'lik bir meblağ düşünüyoruz azami olarak. Otel tavsiye edebilecek, yol yordam gösterebilecek, bizi aydınlatabilecek, "birader bak en sen iyisi şöyle şöyle yap" diyebilecek birileri var mıdır acaba? Ayrıca, tavsiyelerin internet adresleriyle desteklenmesi hayalini kurmuyor da değilim.
Yardımcı olan/olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.



 
o taraflarda çok tatil geçirmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki kişi başı günlük 50 ytl'lik meblağ zor görünüyor. o fiyata tam pansiyon bir konaklama neredeyse olanaksız gibi. şu açıdan diyorum ki bu fiyata bir otel bulunabilir lakin bahsettiğimiz gerçek fethiye ve ölüdeniz'den biraz uzak olur, yeri kötü olur, tatil de olanaksız hale gelir eziyet olur. kaldı ki özellikle ölüdeniz merkezdeki oteller oldukça pahalı. fethiye merkezi ise pek tavsiye etmem. hem görülecek pek yer yok hem de gece şöyle bir uzanıp "ah ulan ah ne güzel yerdeyiz anasını satayım, dimi aynur/ersin?" diyebileceğiniz bir mekan yok. zira oralara kadar gidip insan gece şöyle bir sahilde uzanıp mehtaba dalmak istiyor ama kalabalıktan dolayı bu pek mümkün değil geceleri sahil çok kalabalık oluyor.

"e be adam o zan elle tutulur bişey söyle de havamızı bulalım" dediğinizi duyar gibiyim. o yüzden önerim şudur ki bence biraz da gizli saklı kalmış, atlasın görülmeyecek yerlerine gidin. mesela kabak koyu vardır fethiye'ye çok, ama çok, yakın. şöyle bi yer:

www.tatilium.com
e-turkey.net

burası fotoğraflardan da anlaşılabileceği üzere doğa içine saklanmış, sıkışıp! kalmış diyebileceğimiz bir mekan. tecrübeyle sabittir ki o bölgede gidilebilecek en muhteşem yerlerden biridir. hem çok kalabalık bi yer değildir hem de "oh be kafam varmış" diyebileceğiniz bi yerdir. fiyatlar çok makuldur. kahvaltı ve akşam yemeği dahildir fiyatlara. her gece ay dede ile de birebir yemek de bu fiyata dahildir. bungalow'larda konaklayabilirsiniz.
ama "yok birader ben uğraşamam öyle medeniyetten uzak yerle, dağ taş bayırla, zaten yılın çok ayı aynur/ersin ile beraber takılıyorum bana ortam lazım ortam" diyorsanız o zaman size ölüdeniz'de bir başka yeri söyleyebilirim. orası da ölüdeniz milli parkı'nın girişinin sağındaki yoldan devam edince karşınıza çıkacak yine bir kamp. burada da bungalow'larda kalma imkanınız var lakin yemek dahil mi konaklamaya bilmiyorum. buranın avantajı da ölüdeniz gecelerine yakın olması ve fiyatlarının mispeten bahsettiğiniz rakamlara yakın olması.

bunların dışında ölüdeniz, fethşye taraflarından biraz uzaklardan bahsedesim geliyor ve aklımda hemen bir başka ışık yanıyor: datça! aslında gidin burada 1 hafta geçirin sonra da "baba ben bu yaz dinlendim be hani iş?" diyin. hakikaten dinlendirecek bi yer varsa ve esas amaç tatilse mekan burasıdır efendim.

dediğim gibi eğer 50 ytl'lik bir bütçe ayrıldıysa günlük, fethiye-ölüdeniz civarlarında umduğunuz kalitede bir tatil pek mümkün değil kanımca ne yazık ki. ama gidilip görülesi yerler ve "tatil yaptım ben" söylemi söz konusuysa kabak-datça ikilisinden birini tercih edin derim. esenlikler, şimdiden iyi tatiller...
  • dare  (28.06.08 19:33:19) 
Cevabın için teşekkür ederim.

Şimdi gelelim yazının ilk kısmından çıkardığım sonuca:
-50 YTL'ye biz anca çocuk havuzu alıp içine gireriz, otel falan bulamayız.
-Azmedip bulsak bile, o otelde köpek bağlasak durmaz.
-Ayrıca otel acayip bir yerde olur, köpek bağlandıktan sonra kaçarsa kaybolur.

Buraya kadar tamam. Sonrasında yazdıkların ilgimi çekti, verdiğin adreslerdeki fotoğraflar ve bilgiler de beni cezbetti ama önceden uzun, ciddi ve adil bir eleme sonucu Fethiye-Ölüdeniz'de karar kılınmıştı ve bu karardan geri dönülmemesi, bazı anlaşmalarla kesinleştirilmişti. (Her kafadan bir ses çıkınca, herkes istediği yeri kâğıda yazdı ve kura çektik. Bunun öncesinde de "kuraya itiraz eden t.ptur" denilmişti.) Bu yüzdendir ki, Fethiye-Ölüdeniz'den başka bir alternatifimiz yok.

Sanırım limiti biraz daha yükselterek (+20) nispeten daha iyi bir kesimde ve otelde tatil yapmaya çalışacağız. Ovacık taraflarına kafam yattı gibi. Tekrardan saolasın.

Yardım çağrısı devam etmekte. Gece bana güneş gözlüklerimi taktıracak kadar aydınlatılmak istiyorum.
  • shangrilla  (29.06.08 02:53:23) 
bak bu otelde 70 ytl ye falan kalabilirsiniz. ama hemen rezervasyon yapmanız lazım çünkü genelde yer olmuyo. ben haziranın ilk haftası oradaydım 10 numara 5 yıldız otel. özellikle yemekleri süper


www.turquoisehotel.com
  • kurtcobainn  (03.07.08 21:53:18) 
Ölüdeniz Yel Resort oteli tavsiye ederim. Yarım pansiyondur, ama sabah ve akşam açık büfe gayet doyurucudur. Odaları ve havuzu (hatta kaydıraklıdır) gayet temiz ve güzeldir. Gün boyu animasyon da vardır havuz başında. Denize 15 dakika minibüsle. Minibüs otelin önünden kalkıyor. Otelinde gün içinde birkaç kez servisi var. Geçen sene 50 ytl idi, bu sene 60 olduğunu duydum ama pazarlıkla bir orta yol bulunabilir:)


  • hemsuhembuhemo  (08.07.08 08:42:25) 
Aslında Nicholas Lodge Hotel'de (www.stnicholashotel.com) karar kılmış gibiyiz ama bu 2 seçeneği de dahil edelim listemize. Karar günü yakındır.

Saolun.
  • shangrilla  (08.07.08 13:26:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.