[]

KPSS onlisans/ortaogretim

öss ile beraber kpss ye de girdim ikisinide kazandım yeterli puanı da alırsam universite okudugum yıllar boyunca memur olarakta calısabiliyorum ancak universiteyi bitirdikten sonra neler oluyo. üst düzey memur falan olunuyomus galina duyuruların birinde gordum. misal sınıf ogretmenligi okusam ogretmen olarak atamam yapılır mı? veya işletme/iktisad gibi bir bolum okusam beni nereye atarlar veya oyle bir şey yok tekrar kpss ye mi girmem gerek?




 
hangi kurumda çalışırsın bilmiyorum ama, görevde yükselme diye bir durum/ sınav var. örnek vermek gerekirse, genelde sağlık alanında çalışan sağlık memuru/ebe hemşire vs. yararlanıyor bunlardan. zaten4 yıllık bölüm sağlıkla ilgiliyse okulun olduğu yere atıyorlar. derse devamı da nöbetle hallediyorlar bildiğim kadarıyla... diğer kurumlarda da ne olup bittiğini bilemeyeceğim.
yalnız şöyle bir sorun var; maliye bakanlığının politikası artık 4-bli personel alma yönünde. 4b'de de çakılı oluyorsun yani tayin isteme hakkın yok, maaşın görece düşük ve özlük haklarında bazı sıkıntılar var. tabi bu dediğimde sağlık bakanlığıyla ilgili diğer kurumlar hala 657'ye bağlı kadrolu personel alıyor olabilir.

  • margi kleinjan  (26.06.08 10:22:28) 
memur raconunda a kadro olarak geçen ve özlük hakları vs konularda daha cazip olan kadrolara (uzman, murakıp, müfettiş, denetmen vs kadroları) girebilmek için üniversite mezunu olarak kpss'ye girmeniz gerekir, öğretmenlik için de üniversiteyi bitirecek durumdayken kpss'ye girmek lazım tabii ki.


  • lykos  (26.06.08 22:11:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.