[]

Türklerin İngilizce öğrenirken yaptığı telaffuz hataları

Türkçe - İngilizce seslerin karşılaştırıldığı ve Türk öğrencilerin İngilizce öğrenirken en sık yaptığı seslendirme/telaffuz(pronunciation) hataları gibi makale, tez gibi kaynaklara ihtiyacım var. Bilgisi olan var mıdır?

Ör. th sesi yerine t veya s harfi çıkar ya hani ilk öğrenirken, o tarz bir araştırma arıyorum.


Konu hakkında bir yol göstereceklere şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

 
th harfini çıkarmak ya da r'leri bastırmayarak söylemek kolay değil. bunu türkler değil de ruslar da yapar, kamboçyalılar da. buna dil dönmemesi ya da aksan denir. zamanla düzelebilir tabii bu telaffuz.
knight-> kınayt-nayt örneği ise doğru.

  • baldur  (28.09.11 12:10:36) 
abi adam "Tez ya da kaynaklara ihtiyacım var" demiş, örnek verin dememiş.


  • mahnita  (28.09.11 12:28:42) 
akademik yayinlar ariyorsunuz sanirim, belki sunlar faydali olabilir:

www.jlls.org
www.sciencedirect.com
www.ozelacademy.com

bu makalelerin amaci sik yapilan hatalara cozum uretmek, problemi tanimladiklari kisimlar sizin asil istediginiz bolumler olmali
  • hapax  (28.09.11 12:31:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.