[]

haftada 57 saat işçi çalıştırmak

bir hukuk bürosunun hafta içi günde 10,5 saat, cumartesi de yarım gün, yani toplamda 57 saat çalıştırmak üzere asgari ücretle işçi arıyorum şeklinde ilan vermesinin hukuki durumu nedir?




 
Haftada 45 saatten daha fazla sürelerle işçi çalıştırmak iş hukukuna aykırıdır. Tabii telafi çalışması, denkleştirme çalışması gibi durumları göz ardı edersek. Sadece bir ilandan dolayı hukuki işlem gerekmez ama iş icraata dönüşürse hukuki yollar aranabilir. Ama Türkiye'de 45 saatin altında çalışan kaç işçi var ki, kanuna aldırış eden işveren yok maalesef.


  • rosebud  (14.09.11 11:39:16) 
Hafta içi tam değil örneğin 3 iş günü çalıştıracaktır! Baro disiplin komitesi (barolardaki karşılığını bilemem) Şikayet etmen daha mantıklı.


  • dunyatuhaf  (14.09.11 11:59:10) 
yok, hafta içi 5 gün diye anladım ben. şöyle ki: (git: 301763)


  • atesikus  (14.09.11 12:03:10 ~ 12:03:24) 
tum hukuk burolarini sirayla sikayet edebilirsiniz. sadece eleman bazinda degil avukati bile bu sekilde ariyorlar. benzer sekilde eczaneleri de sikayet edebilirsiniz. zira sabah 9 aksam 7.30 haftanin 6 gunu calisiyorlar yani toplamda 63 saat. bunlari dogru buldugumu soylemiyorum ama gercekleri de gozardi etmiyorum (ilanin aracisiyim, direkt isveren degilim).


  • entrapmen  (14.09.11 12:03:41) 
haftada 45 saatten fazla işçi çalıştırmak kanuna aykırı değildir. haftada 45 saat normal çalışma süresidir. 45 saatten fazla çalıştıracak adam, saat başına %50 zamlı ücret (fazla mesai ücreti) vererek çalıştırabilir. yani ilan vermek yasal. çalıştırıp fazla mesai ücretini vermiyorsa o zaman yasal olmaz.


  • kibritsuyu  (14.09.11 12:04:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.